Banános őszibaracklekvár

Babakori ízeket idézve

Banános őszibaracklekvár recept

Egy évvel ezelőtt pépes ételek evésére kényszerültem néhány napig és ennek köszönhetően vitt rá a lélek, hogy banános barackturmixot készítsek és ebédeljek, csak úgy, mint baba koromban. Valószínűleg azért is éreztem gasztronómiai csúcsélménynek akkor ezt a turmixot, mert Anya elmondása szerint babaként is ez volt a kedvencem. Szóval már tavaly kitaláltam, hogy idén ilyen lekvárt is fogok készíteni, fahéjjal és citrommal fűszerezve. Az eredmény számomra most is nagyon ízletes, igazán különleges egy ilyen lekvár palacsintában, piskótatekercsben, linzerszívek között, vagy akár csak kenyérre kenve is. Az idei lekvárgyűjteményem újabb tagjainak roppant egyszerű elkészítését láthatjátok itt. A recept inkább ötlet, mintsem egy vadiúj recept, hiszen a lekvárfőzést sokakhoz hasonlóan én is egyszerűsített eljárással, dzsemesítővel szoktam megoldani.

Banános őszibaracklekvár recept

Hozzávalók négy kis üveg lekvárhoz:

  • 90 dkg őszibarack hámozva, magozva és apró darabokra szeletelve,
  • 60 dkg banán hámozva, felkarikázva,
  • fél citrom leve,
  • 20 dkg nyírfacukor,
  • őrölt fahéj ízlés szerint szórva,
  • 1 tasak Haas 4:1-ben dzsemesítő

Elkészítés:

  1. A lekvárfőzés a Haas tasakon leírtak szerint történt: a banánt meglocsoltam és elkevertem egy kis citrommal, hogy ne barnuljon meg, majd a gyümölcsöket összekevertem a zselésítővel, felforraltam, ekkor hozzáadtam a cukrot, fahéjt és újraforrástól számított 5 percig főztem.
  2. Forrón steril befőttesüvegekbe öntöttem, lezártam, fejre állítottam 10 percre, majd vissza és pléddel, konyharuhákkal bebugyolálva hagytam kihűlni.

Banános őszibaracklekvár képek

Ha tetszett a fenti Banános őszibaracklekvár recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló lekvár recepteket is: Csokis, rumos meggylekvár recept, Citromos, chia magos eperlekvár recept.

További receptötletek a hozzávalókból: banán, citrom, őszibarack. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: barackszezon, édesség, gyümölcsös, lekvár.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Banános őszibaracklekvár recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató