Bormámoros párizsi romantika

Fantasztikus francia borvacsorán jártunk

Bormámoros párizsi romantika

Kedden este részt vehettem egy fantasztikus, párizsi hangulatot idéző borvacsorán, amelynek apropóját a Lidl áruház legújabb, két napja elérhető, magas minőségű francia borai adták. A budapesti Pavillon de Paris étterembe  szervezett lakoma a tavaszi villányi hétvégénk után ismét egy kis lépést jelentett a minőségi borok megkedvelése irányába. Azt be sem merem vallani, hogy tizenhat évesen melyik bor volt a kedvencem, honnan indult az ismertség... 

Nagyon jól sikerült ez a vacsora, olyan érzésem volt, mintha egy másik világba csöppentem volna és elfelejthettem minden hétköznapi problémámat, ami mostanában sokat foglalkoztat. Természetesen a szervezők és az étterem munkatársai is teljes erejükkel azon voltak, hogy a meghívottakat kényeztessék.

A Lidl új, 85 tagú francia borpalettájának válogatott darabjaihoz álmodták meg a menüsort, melyet az étterem híres francia séfje, Philippe Del Mestre készített el, nem tagadom kifejezetten finoman és kreatívan szervírozva. A borok közül a kedvencem egy provence-i rosé (Le Prineuret Alpes de Haute Rosé Provence 2012) volt és a cseresznyemártással, burgonya fánkkal tálalt borjúszűzhöz felszolgált Tables de Bacchus Gogondas 2012 vörösbor. 

A desszert helyett, a kitűnő bor-és menüsor megkoronázásaként kínált sajttál és mesclun saláta telitalálat volt. Sosem ettem még ennyiféle zöld, eddig ismeretlen növénykével készült salátát, amelyet ráadásul pirított mandulaszeletekkel bolondítottak meg. Ez az ötlet nagyon megtetszett, mindenképp ki fogom próbálni én is. Kovács Antal sommelier-től azt is megtanultam, hogy egy bor és étel igazi harmóniáját csak úgy érezhetjük, ha a kettő összetalálkozik, egymásra talál a szánkban, nem elég az étel „mellé” belekortyolni a borocskánkba. 

Nem akarom tovább ragozni a történetet, szeretettel ajánlom a Pavillon de Paris éttermet romantikus vacsorához (a francia hangulatú kert, a finom ételek és a minőségi kiszolgálás szerintem még egy lánykéréshez sem utolsó helyszín), a Lidl új, francia borait, mert tényleg nagyon zamatosak és nem utolsó sorban arra bátorítanék minden kedves konyhatündért, hogy kísérelje meg az otthonába vinni a párizsi borvacsora hangulatát. Mindehhez néhány apróság szükséges csak, mint a fehér abrosz klasszikus fehér, hosszú gyertyával, levendulacsokorral, sanzon muzsikával, 1-2 jó borral, ehhez illesztett menüsorral. A francia gasztronómiai szálat tovább gombolyítva nemsokára a tarte au citron édességgel jelentkezem, amelynek egy autentikus receptjét fogom tesztelni ízzel-lélekkel teli variációban.

Az este hangulatáról meséljen tovább néhány fotó helyettem is...

Oszd meg a cikket másokkal is!

Hozzászólások

Az értékeléshez és hozzászóláshoz belépés szükséges.

Bormámoros párizsi romantika képek

Nézd meg ezeket a gasztrocikkeket is!

Jókat eszünk szakácskönyvek

Jókat eszünk szakácskönyvek

Társ a hétköznapi sütés-főzéshez

    A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással

    A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással

    Idén 9. éve tarthatjuk a kezünkben a Lidl ajándék szakácskönyvét

      Ujvári Vivien borász és az ő "gyermekei" - A fantasztikus nő a kiváló borok mögött

      A fantasztikus nő a kiváló borok mögött

      Ujvári Vivien és az ő "gyermekei"

        N28 Wine & Kitchen: katalán-baszk-magyar fúzió sosem látott magasságokban

        Katalán-baszk-magyar fúzió sosem látott magasságokban

        Az N28 Wine & Kitchen borétterem megújult menüje különleges gasztroutazásra hív minket

          Ételek és évszakok Lidl szakácskönyv Széll Tamás receptjeivel

          Ételek és évszakok

          Elérhető a 8. Lidl szakácskönyv Széll Tamás receptjeivel

            Wossala Rozina: Konyhakönyv

            Több mint egy szakácskönyv

            Megjelent Wossala Rozina Konyhakönyve

              Felfedeztük a bájos Platz piacot

              Felfedeztük a bájos Platz piacot

              Gasztro-élménybeszámoló és piacajánló poszt következik

                Tucatnyi éve ízzel-lélekkel

                Tucatnyi éve ízzel-lélekkel

                12 kedvenc receptem

                  Budapest legkedvesebb olasz delijében, a Delissimoban jártam

                  Betoppansz, belekóstolsz, és beleszeretsz

                  Budapest legkedvesebb olasz delijében, a Delissimoban jártam

                    Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

                    Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

                    Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

                    Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató