Meglátni és megszeretni recept volt ez a mai. Mennyei házi meggylekvárt és sok-sok étcsokoládét tartalmaz ez a muffinos boldogsághormon bomba, amely Nigella Lawson Hogyan váljunk házi istennőkké című remek süteményes receptkönyvéből származik… Ha istennőknek nem is becéznek minket a sütiért, biztosan nagy sikert aratunk vele, ha elkészítjük.
Meggyes, csokoládés cupcake recept
Hozzávalók 12 muffinhoz:
- 125 g vaj,
- 100 g étcsokoládé,
- 2 tojás,
- 150 g cukor,
- 150 g liszt,
- fél cs. sütőpor,
- 300 g meggylekvár,
- 1 csipet só,
A mázhoz:
- 100 g étcsokoládé,
- 1 dl tejszín,
- 12 szem meggy (pl. meggybefőttből).
Elkészítés:
- A vajat alacsony hőfokon megolvasztjuk, hozzáadjuk az összetört csokit, majd lehúzzuk a tűzhelyről és jól elkeverjük, amíg egyneművé nem válik. Hagyjuk langyosra, szinte már hidegre hűlni.
- A tojásokat a cukorral jól kikeverjük robotgéppel, ehhez adjuk a vajas csokit, meggylekvárt és a lisztet a sütőporral.
- Jól összedolgozzuk, majd a muffinforma papírkosárkáiba öntjük a tésztát.
- 180 fokon sütjük kb. 20 percig, tűpróbáig.
- A muffinok "cupcake"-ké alakításához forraljuk fel a tejszínt a csokival, majd vegyük le a tűzről és alaposan keverjük ki, evvel a selymes mázzal kenegessük meg a sütik tetejét és ékesítsük őket 1-1 szem meggyel.