Rakott édesburgonya kolbászos mascarpone krémmel

Rakott krumpli újragondolva

Rakott édesburgonya recept

Ahogy a múltkori bejegyzésnél olvashattátok, nagy sikert aratott nálunk az édes burgonya, így azóta is további fogásokat készítek belőle. Eredetileg azt terveztem, hogy sütöm és töltöm ezt a csodás narancs színű zöldséget, de méretüknél fogva erre most nem volt lehetőség, ezért inkább rakott formátumban használtam fel. A hagyományos rakott krumpliban előbukkanó kolbász karikát egy kicsit másképp csempésztem bele ebbe az egytálételbe, és a színkavalkádot tovább fokozva kápia paprikával és kukoricával tettem még vidámabbá és ízletesebbé az ízzel-lélekkel módra készült, rakott édesburgonyát. Nem szerénykedem, szerintem fantasztikus lett ez a kreáció, érdemes kipróbálni.

Rakott édesburgonya recept

Hozzávalók négy személyre:

  • kb. 1 kg édesburgonya,
  • pici só,
  • 2-3 db kápia paprika,
  • 1 kis konzerv csemegekukorica,
  • 25 dkg 20%-os tejföl,
  • 25 dkg mascarpone, vagy tejszínes natúr krémsajt,
  • kb. 10-15 dkg füstölt, csípős békési kolbász,
  • trappista sajt,
  • pár ek. olívaolaj

Elkészítés:

  1. Az édesburgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és kb. 20 perc alatt enyhén sós vízben előfőzzük.
  2. Amíg kihűl, előkészítjük a krémet: a mascarponét a kolbásszal és a tejföl ¾ részével összeturmixoljuk, vagyis botmixerrel pürésítjük, hogy egészen krémes állagú legyen.
  3. Az édesburgonyát felkarikázzuk és olívaolajjal kikent tálba rétegezzük így: egy réteg burgonyakarika, egy réteg kolbászos mascarpone krém, apró darabokra szeletelt paprika, csemegekukorica, és így tovább, amíg tart a hozzávalókból.
  4. A tetejére burgonya, kukorica, natúr tejföl és sok-sok reszelt trappista sajt kerül.
  5. A sütőben 180-200 fokon kb. 20 percet sütjük, amíg szépen rápirul a sajt.

Rakott édesburgonya kolbászos mascarpone krémmel képek

Ha tetszett a fenti Rakott édesburgonya recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló rakott recepteket is: Brokkolis, tepsis csirke recept, Sonkával, sajttal töltött cukkini tekercsek paradicsomszószban recept, Brokkolis, currys csirke recept.

További receptötletek a hozzávalókból: édesburgonya, kápia paprika, kolbász, kukorica, mascarpone, tejföl. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, húsétel, rakott.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Rakott édesburgonya recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató