A GoodFood magazin egy tavalyi száma alapján fogtam hozzá a tandoori csirke elkészítéséhez és bár nem követtem tökéletesen a recept utasításait, de így is szuper kis indiai hangulatot varázsolt a konyhánkba ez a finomság. Az összeállítása nagyon egyszerű, de mégis különleges, nem mindennapi ízhatást érhetünk el a keleti fűszervilággal.
Tandoori csirkefalatok recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg csirkecombfilé,
- fél citrom, vagy lime leve,
- 1 fej lilahagyma apróra vágva,
- 2 tk. őrölt piros paprika,
- 1 pohár joghurt,
- egy kb. diónyi méretű gyömbér darab lereszelve,
- 2-3 gerezd fokhagyma lereszelve,
- 1 csapott tk. garam masala fűszerkeverék,
- 1 kk. őrölt római kömény,
- késhegynyi chili,
- 1 kk. kurkuma
Elkészítés:
- A fűszerféléket (mindent a csirkén felül) a joghurttal keverjük össze alaposan, majd ebben a pácban pihentessük a kisebb darabokra vágott húsfalatokat legalább néhány órán keresztül, de a legjobb egy egész éjszakán át.
- Az eredeti recept szerint a sütő rácsán kellene sütni a husit, viszont én lusta módon (megúszva az órákig tartó sütő suvickolást) egy kerámiatálban, pár csepp olívaolajon sütöttem meg magas hőfokon, kezdetben lefedve, majd rápirítva.
- Köretként megdinszteltem egy fej aprított vöröshagymát, majd hozzáadtam 2 db céklát felkockázva és ekkor folytattam úgy, mintha rizst főznék: kicsit megpirítottam a zöldségekkel a rizst, majd felöntöttem 1,5-szeres vízzel és fedő alatt (először a felforralva a vizet, majd a gázt teljesen elzárva) puhára pároltam.