Mascarponés gesztenyepüré torta

Ha szereted a gesztenyepürét, ezt imádni fogod

Mascarponés gesztenyepüré torta recept

Aki kedveli a gesztenyepürét, az imádni fogja ezt a tortát, mondhatnám azt is, hogy a klasszikus gesztenyepürés pohárdesszert egy "nemesített", ünnepi variációja ez. Nagyon egyszerű elkészíteni ezt a krémet, a konyhatündérkedéssel még csak ismerkedők is bátran belevághatnak, mindenkit el fognak kápráztatni evvel a finomsággal.

Mascarponés gesztenyepüré torta recept

Hozzávalók:

A tortakrémhez:

  • 25 dkg szobahőmérsékletű mascarpone,
  • néhány ek. tej a püré lazításához,
  • 1 kocka (25 dkg) gesztenyepüré,
  • pár ek. rum vagy rumaroma,
  • 5 dl habtejszín,
  • 2-3 cs. habfixáló,
  • néhány szem jól lecsepegtetett meggy (pl. befőttből).

A kakaós piskótához 28 cm átmérőjű tortaforma esetében:

  • 10 tojás,
  • 10 csapott ek. cukor,
  • 8 ek. púpos rétesliszt,
  • 2 ek. kakaópor,
  • 2 ek. víz,
  • fél cs. sütőpor

Elkészítés:

  1. A piskótát a szokásos módon elkészítjük, útmutatót itt találhattok, ha szükséges.
  2. A krémhez elsőként pár csepp tejjel lazítva átdolgozzuk a gesztenyepürét, majd a mascarponéval és rummal jól összedolgozzuk.
  3. A tejszínt a habfixálóval együtt kemény habnak felverjük és kb. az 1/3-át hozzáadjuk a krémhez, összekeverjük és evvel a krémmel kenjük meg a kettévágott piskótát.
  4. Itt-ott meggyszemekkel dekoráljuk a krémet, majd ráhelyezzük a tészta másik felét és kívülről körbekenjük a megmaradt tejszínhabbal.
  5. Dekorációhoz használhatunk olvasztott étcsokoládét, pl. ahogy itt látható: ehhez pici zacskóba öntjük a csokit, apró vágást ejtünk a zacskó sarkán és spirál alakban, belülről kifelé haladva köröket rajzolunk a tortára, egy fogpiszkáló segítségével középről kifelé húzunk csíkokat és így érhetjük el ezt a pókháló hatást.
  6. Díszíthetünk meggyszemekkel, reszelt gesztenyepürével és durvára reszelt étcsokoládéval is, ill. még azt is el tudom képzelni, hogy egy kis maradék tejszínhez kakaót adva habrózsákat rajzolunk körbe a torta szélére, vagy fenyőfa alakot rajzolunk egy lapra, kivágjuk és a sablon mentén szórunk csokoládét vagy kakaót a tejszínre. Persze bármilyen más ötlet is szuper lehet.

Mascarponés gesztenyepüré torta képek

Ha tetszett a fenti Mascarponés gesztenyepüré torta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló torta recepteket is: Narancsos répatorta recept, Epres, oreo kekszes túrótorta recept, Tökmagos, fehércsokis torta recept.

További receptötletek a hozzávalókból: gesztenyepüré, habtejszín, mascarpone, meggy, rétesliszt, tojás. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, karácsonyi, torta.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Mascarponés gesztenyepüré torta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató