Chili, koriander, oregánó, paradicsom, kukorica, kaliforniai paprika. Ezek az alapanyagok határozzák meg a mexikói csirke számomra nagyon kedvelt ízvilágát. Finom frissen, sült krumplival vagy rizzsel, de melegítve is nagyszerű ebéd lehet belőle. Az elősütött hús szeleteket nyakonöntjük fűszeres paradicsommártással, majd reszelt sajttal a tetején pirosra sütjük a sütőben, és már kész is a tüzes finomság.
Mexikói csirke recept
Hozzávalók kb. 4 főre:
- 50-60 dkg csirkemell filé,
- 1 doboz sűrű paradicsomlé,
- 1 konzerv kukorica,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- 1 nagy piros kaliforniai vagy kápia paprika,
- kb. 15 dkg reszelt trappista/cheddar sajt,
- némi cukor,
- só, bors, chili,
- oregánó, koriander.
Elkészítés:
- A hús szeleteket kiklopfoljuk, kevés lisztben megforgatjuk és nagy lángon, hirtelen, mindkét oldalát elősütjük, majd félretesszük.
- A visszamaradt olajon (szükség szerint még önthetünk hozzá keveset) üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát, illatosra pirítjuk a fokhagymát néhány pillanat alatt és a darabokra szeletelt paprikát is a hagymákkal sütjük egy ideig.
- Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a kukoricát, majd sűrűre összefőzzük, fűszerezzük, ízlés szerint cukrozhatjuk.
- Egy tepsit kikenünk kevés zsiradékkal, körberakjuk az elősütött csirkemellel, ráhalmozzuk a paradicsomos mártást, megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokon pirosra sütjük.