Pizza alaprecept

Autentikus, olasz verzióban készült házi pizza

Pizza alaprecept

Az első verzióhoz képest ez már autentikusan olaszosabb és egyszerűbb pizza recept. Azért is kedvelem annyira a gasztroblogom létezését, mert azon túl, hogy nem vesznek el a papírfecnikre írt, és féltve őrzött receptjeim, folyamatos fejlődésre, tanulásra és kísérletezésre ösztönöz. Így jutottam el ehhez a pizza változathoz is, ami már sokkal jobban emlékeztet az olasz pizzák ízvilágára, persze a kemencét a sütővel sosem tudom majd felváltani és az alapanyagok sem úgy "teremnek", mint Olaszországban, de nekünk így is ízlik a házi pizza... Mindehhez hasznos tipp lehet a lukacsos aljú pizza sütőforma, a 0-ás liszt és a tészta egész napos pihentetése.

Pizza alaprecept

Hozzávalók 4 főre a tésztához:

  •     75 dkg 0-ás liszt,
  •     4,5 dl langyos víz,
  •     2-3 ek. olívaolaj,
  •     1,5 tasak instant élesztő,
  •     1 ek. méz,
  •     só ízlés szerint

A paradicsomszósz hozzávalói:

  •     1 konzerv hámozott paradicsom,
  •     2-3 gerezd fokhagyma,
  •     friss bazsalikom,
  •     só, bors,
  •     méz vagy cukor opcionálisan

Feltétnek:

  •     mozzarella,
  •     friss ruccola,
  •     koktélparadicsom,
  •     sonka opcionálisan: pl. prosciutto cotto vagy crudo (utóbbit sütés után tegyük a pizzára)

Pizza készítés lépései:

  1. A tészta hozzávalóit még reggel jól összegyúrjuk, megdagasztjuk és hagyjuk egész nap kelni, pihenni a tésztát.
  2. Napközben párszor átgyúrjuk.
  3. A szósz hozzávalóit sűrűre összefőzzük, vagy, ha sietünk, akkor csak leturmixoljuk az egészet és azt használjuk fel, úgy is isteni lesz.
  4. A tésztát 4 felé vesszük, vékonyra, kör alakra kinyújtjuk és lehetőség szerint lukacsos aljú pizzaformában sütjük 200-230 fokon, megkenve a szósszal, kidíszítve mozzarellával és paradicsommal (és sonkával).
  5. Tálalásnál friss ruccolával szórjuk meg.

Pizza alaprecept képek

Ha tetszett a fenti Pizza alaprecept, akkor nézd meg ezeket a hasonló pizzaféle recepteket is: Paradicsom pesztós, zöldhagymás túrópizza recept, Mini cukkini pizza recept, Tortilla pizza calzone recept.

További receptötletek a hozzávalókból: bazsalikom, finomliszt, fokhagyma, hámozott paradicsom, instant élesztő, mozzarella, rukkola, sonka. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, olasz, pizza, street food.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Pizza alaprecept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Chicagoi fordított pizza recept
pizzaféle

Chicagoi fordított pizza

Más néven amerikai deep dish pizza

Nápolyi pizzaszendvics recept
pizzaféle

Nápolyi pizzaszendvics

Olaszul la pizza parigina napoletana

Cukkinipizza recept
pizzaféle

Cukkini pizza

Gluténmentes zöldséglepény pizzázáshoz hangolva

Tortilla pizza calzone recept
pizzaféle

Tortilla calzone

Hipergyors töltött "pizza" kukoricalepényből

Töltött focaccia recept
pizzaféle

Töltött focaccia

Olasz nevén focaccia farcita

Polenta pizza recept
pizzaféle

Polenta pizza

Gluténmentes kukoricalepény "pizzává" varázsolva

Pizza gombóc mártogatós sajtszósszal recept
street food

Pizza gombóc mártogatós sajtszósszal

Ellenállhatatlan, házi sörkorcsolya a meccsnézéshez

Rukkola pesztós focaccia recept
pizzaféle

Rukkola pesztós focaccia

Az olaszok méltán híres kenyérlepénye, a focaccia

Porchetta recept
töltött hús

Porchetta

Minden idők legpazarabb göngyölt húsa

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató