Ricottás ravioli házilag

Friss olasz tészta tésztagép nélkül

Ricottás ravioli recept

Régóta ábrándozom egy jó kis olasz tésztagépről, viszont belátva, hogy piciny konyhámban nincs fizikailag helye az ilyen csodagépeknek, így, ha házi raviolira vágyom, bizony neki kell hasalnom a tésztának egy masszív nyújtófával. Így tettem ezt tegnap este is. Nem mondom, hogy tésztagép szintű vékonyságra tudtam nyújtani a raviolit, de legalább volt mibe harapni, ráadásul akadt jó néhány soványabb példány is. Töltelékként ricottát kevertem össze aszalt paradicsommal, fokhagymával és reszelt sajttal, majd egy bazsalikommal illatosított vajas-tejszínes szószban forgattam meg a kifőtt raviolikat...

Ricottás ravioli recept

A tészta hozzávalói:

  •     40 dkg durumliszt,
  •     4 tojás,
  •     pici só,
  •     1-2 ek. olívaolaj,
  •     víz a "ragasztáshoz" és a főzéshez

A ravioli töltelék hozzávalói:

  •     35 dkg ricotta,
  •     só,
  •     bors,
  •     2 gerezd reszelt fokhagyma,
  •     5 dkg reszelt grana padano sajt,
  •     5-6 szem asztalt paradicsom aprítva,

A szósz hozzávalói:

  •     50 g vaj,
  •     2-3 dl tejszín,
  •     bazsalikom,
  •     só

Ravioli készítés:

  1. A tésztához a lisztet a felvert tojásokkal, pici sóval és pár csepp olajjal együtt alaposan összegyúrjuk és legalább egy órát pihentetjük.
  2. A gombócot kétfelé vesszük és mindkettőt olyan vékonyra nyújtjuk, amilyenre csak tudjuk.
  3. Enyhén lisztezzük be a munkafelületet, így biztosan nem fog ragadni a tészta. (Ha volna tésztagépünk, akkor a sokáig tartó tésztanyújtási műveletet a gép elvégzi helyettünk...)
  4. Pár centinként adagoljunk egy keveset (kisebb, mint egy diónyit) a töltelékből (a töltelékhez minden hozzávalót jól összekeverünk), körülötte kenjük be a tésztát vízzel, majd hajtsuk rá a tészta másik felét, igazgassuk el, tapasszuk össze, majd derelyevágóval szaggassunk cikk-cakkos négyszög alakú raviolikat.
  5. Forraljunk vizet és pár percig főzzük benne a raviolikat, várjuk meg, amíg feljönnek a víz tetejére és megnő az alakjuk.
  6. Közben a vajat felolvasztjuk, összeforraljuk a tejszínnel, sózzuk, friss bazsalikommal vegyítjük, majd a leszűrt, megfőtt raviolikat belehempergetve azonnal tálaljuk a házi tésztaételt, természetesen friss parmezánnal megszórva.

Ricottás ravioli házilag képek

Ha tetszett a fenti Ricottás ravioli recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló tészta recepteket is: Sült paradicsomos, krémsajtos spagetti recept, Tojásos nokedli fejes salátával recept, Medvehagyma pesztós, házi fettuccine recept.

További receptötletek a hozzávalókból: aszalt paradicsom, durumliszt, fokhagyma, főzőtejszín, parmezán sajt, ricotta, tojás, vaj. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, olasz, tészta, vegetáriánus.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Ricottás ravioli recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató