A sóban sült csirke "bonyolult" receptjének nem azért van itt a helye, mert olyan különleges és sokak által még kevésbé ismert étel volna. Hozzám hasonlóan biztosan akadnak olyanok, akik eddigi életüket úgy élték, hogy bár rajonganak a ropogósra, gusztusosra sült bőrű és belül finom puha, hihetetlen omlós húsú grillcsirkéért, mégsem próbálkoztak még az 1 kg sóból csodát művelő recepttel. A méltán híres és mérhetetlenül egyszerű sóban sült csirkéhez csupán két alapanyag szükséges: csirke és só.
Sóban sült csirke recept
Hozzávalók:
- 1 kg só,
- 1 egész csirke.
Elkészítés:
- A sót beleszórjuk egy tepsibe (én kibéleltem sütőpapírral is), ráültetjük a megtisztított csirkét.
- Alufóliával lefedve 180-200 fokon sütjük kb. 1 óráig, majd még 10-20 percig anélkül szép pirosra.
Tipp: ráadásként megtölthetjük a belsejét finomságokkal, belebújtathatunk fokhagyma gerezdeket, szórhatunk rá pikánsabb fűszereket is, de a csodás végeredményhez a só és a csirke is tökéletesen elég.