Sóban sült csirke

Grillcsirke csoda csupán 2 összetevőből

Sóban sült csirke recept

A sóban sült csirke "bonyolult" receptjének nem azért van itt a helye, mert olyan különleges és sokak által még kevésbé ismert étel volna. Hozzám hasonlóan biztosan akadnak olyanok, akik eddigi életüket úgy élték, hogy bár rajonganak a ropogósra, gusztusosra sült bőrű és belül finom puha, hihetetlen omlós húsú grillcsirkéért, mégsem próbálkoztak még az 1 kg sóból csodát művelő recepttel. A méltán híres és mérhetetlenül egyszerű sóban sült csirkéhez csupán két alapanyag szükséges: csirke és só. 

Sóban sült csirke recept

Hozzávalók:

  • 1 kg só,
  • 1 egész csirke. 

Elkészítés:

  1. A sót beleszórjuk egy tepsibe (én kibéleltem sütőpapírral is), ráültetjük a megtisztított csirkét. 
  2. Alufóliával lefedve 180-200 fokon sütjük kb. 1 óráig, majd még 10-20 percig anélkül szép pirosra.

Tipp: ráadásként megtölthetjük a belsejét finomságokkal, belebújtathatunk fokhagyma gerezdeket, szórhatunk rá pikánsabb fűszereket is, de a csodás végeredményhez a só és a csirke is tökéletesen elég.

Sóban sült csirke képek

Ha tetszett a fenti Sóban sült csirke recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló sült hús recepteket is: Lassan sült libacomb káposztás dödöllével recept, Lassan sült tarja recept, Citromos csirkemell sült édesburgonya pürével recept.

További receptötletek a hozzávalókból: egész csirke, . Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, húsétel, könnyen elkészíthető, magyar.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Sóban sült csirke recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató