Medvehagymás ricottakrém

A tavasz első hírnöke ricottával párosítva

Medvehagymás ricottakrém recept

A hűtőben árválkodó ricottából valami olyasmit szerettem volna készíteni, amiben a főszerepet teljes egészében maga a ricotta játszhatja. Az interneten számos angol nyelvű oldalon olvastam erről az egyszerű receptről, melyben szendvicskrémként, előételként tekinthetünk az olaszok kedvelt tejtermékére. A tavasz első hírnökei közé tartozó medvehagymával ízesítettem és langyosan tálaltam ezt a villámgyors krémet pirított bagett szeletekre kenve, reggeliként. Roppant egyszerű, ízletes és mégis az újdonság erejével hat.

Medvehagymás ricottakrém recept

Hozzávalók:

  •     25 dkg ricotta,
  •     pár ek. olívaolaj,
  •     só, bors,
  •     pár csepp citrom leve,
  •   1 nagy marék friss medvehagyma, felaprítva vagy 2-3 ek. medvehagyma pesztó.

Elkészítés:

  1. Az olívaolajon megfuttatjuk a medvehagymát vagy a pesztót, rákanalazzuk a ricottát, sózzuk, borsozzuk. 
  2. Meglocsoljuk egy kis friss citrommal, összekeverjük, és néhány perccel később készen is volnánk a ricottakrémmel. 
  3. Pirított bagett karikákkal, és friss zöldségekkel tálaljuk, még langyosan.

Medvehagymás ricottakrém képek

Ha tetszett a fenti Medvehagymás ricottakrém recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló krém recepteket is: Petrezselymes tavaszi tojáskrém recept, Sült paprika krém recept, Rozmaringos szőlő csatni recept.

További receptötletek a hozzávalókból: citrom, medvehagyma, ricotta. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: előétel, gluténmentes, gyorsan elkészíthető, krém, medvehagymaszezon.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Medvehagymás ricottakrém recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató