A hűtőben árválkodó ricottából valami olyasmit szerettem volna készíteni, amiben a főszerepet teljes egészében maga a ricotta játszhatja. Az interneten számos angol nyelvű oldalon olvastam erről az egyszerű receptről, melyben szendvicskrémként, előételként tekinthetünk az olaszok kedvelt tejtermékére. A tavasz első hírnökei közé tartozó medvehagymával ízesítettem és langyosan tálaltam ezt a villámgyors krémet pirított bagett szeletekre kenve, reggeliként. Roppant egyszerű, ízletes és mégis az újdonság erejével hat.
Medvehagymás ricottakrém recept
Hozzávalók:
- 25 dkg ricotta,
- pár ek. olívaolaj,
- só, bors,
- pár csepp citrom leve,
- 1 nagy marék friss medvehagyma, felaprítva vagy 2-3 ek. medvehagyma pesztó.
Elkészítés:
- Az olívaolajon megfuttatjuk a medvehagymát vagy a pesztót, rákanalazzuk a ricottát, sózzuk, borsozzuk.
- Meglocsoljuk egy kis friss citrommal, összekeverjük, és néhány perccel később készen is volnánk a ricottakrémmel.
- Pirított bagett karikákkal, és friss zöldségekkel tálaljuk, még langyosan.