Epres, krémsajtos desszert

Isteni epres édesség sütés nélkül

Epres, krémsajtos desszert recept

Az eperszezon kellős közepén járunk, ezért egy rapid szamócás finomságot ajánlok a sietős hétköznapokra vagy az alig várt hétvégékre. Sütni sem kell, csupán egy zacskó babapiskótára van szükségünk, no meg eperre, 1-2 apróságra és adhatunk a boldogsághormonoknak. A tetejét bolondíthatjuk olvasztott, csurgatott csokicseppekkel, étcsoki  vagy fehér csoki forgáccsal, de maradhatunk az ízzel-lélekkel féle mandulaszeleteknél is. Kipróbáljátok?

Epres, krémsajtos desszert recept

Hozzávalók:

  • 1 doboz babapiskóta (én most teljes kiőrlésű liszt készültet választottam),
  • kb. 40-50 dkg friss, mosott eper,
  • 1 doboz (25 dkg) szoba hőmérsékletű mascarpone,
  • kb. 2-3 ek. méz,
  • kevéske tej,
  • mandula szeletek.

A süti nagyjából 20-30 perc alatt el is készül:

  1. 1-2 pillanatra belemártjuk a tejbe (lehet tovább fokozni az ízeket és pl. rummal, kávéval, mandula aromával ízesíteni a tejet és úgy mártogatni) a babapiskótát (tényleg csak épp kezdjen puhulni, különben eláztathatjuk vele a sütit), egy sorban lerakjuk egy üvegtál aljára.
  2. Megkenjük az epres krémsajttal: a krémsajtot elkeverjük az epre felének leturmixolt verziójával, édesítjük mézzel, és az így készült masszával színesítjük a babapiskótát.
  3. Az eper másik feléből karikákat vágunk és ebből is egy réteget halmozunk a krémre, majd ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  4. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy picit összeálljanak az ízek és már tálalhatjuk is. :)

Tipp: ha dizájnosabb külsőt szeretnénk, készítsük tortaformába és béleljük körbe függőlegesre állított babapiskótával.

Epres, krémsajtos desszert képek

Ha tetszett a fenti Epres, krémsajtos desszert recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló desszert recepteket is: Trüffel golyó receptek, Vörösborban posírozott körte recept, Szőlős chia puding recept.

További receptötletek a hozzávalókból: babapiskóta, eper, mandula, mascarpone. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, eperszezon, gyümölcsös, könnyen elkészíthető, sütés nélküli édesség.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Epres, krémsajtos desszert recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató