Az eperszezon kellős közepén járunk, ezért egy rapid szamócás finomságot ajánlok a sietős hétköznapokra vagy az alig várt hétvégékre. Sütni sem kell, csupán egy zacskó babapiskótára van szükségünk, no meg eperre, 1-2 apróságra és adhatunk a boldogsághormonoknak. A tetejét bolondíthatjuk olvasztott, csurgatott csokicseppekkel, étcsoki vagy fehér csoki forgáccsal, de maradhatunk az ízzel-lélekkel féle mandulaszeleteknél is. Kipróbáljátok?
Epres, krémsajtos desszert recept
Hozzávalók:
- 1 doboz babapiskóta (én most teljes kiőrlésű liszt készültet választottam),
- kb. 40-50 dkg friss, mosott eper,
- 1 doboz (25 dkg) szoba hőmérsékletű mascarpone,
- kb. 2-3 ek. méz,
- kevéske tej,
- mandula szeletek.
A süti nagyjából 20-30 perc alatt el is készül:
- 1-2 pillanatra belemártjuk a tejbe (lehet tovább fokozni az ízeket és pl. rummal, kávéval, mandula aromával ízesíteni a tejet és úgy mártogatni) a babapiskótát (tényleg csak épp kezdjen puhulni, különben eláztathatjuk vele a sütit), egy sorban lerakjuk egy üvegtál aljára.
- Megkenjük az epres krémsajttal: a krémsajtot elkeverjük az epre felének leturmixolt verziójával, édesítjük mézzel, és az így készült masszával színesítjük a babapiskótát.
- Az eper másik feléből karikákat vágunk és ebből is egy réteget halmozunk a krémre, majd ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
- Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy picit összeálljanak az ízek és már tálalhatjuk is. :)
Tipp: ha dizájnosabb külsőt szeretnénk, készítsük tortaformába és béleljük körbe függőlegesre állított babapiskótával.