Hawaii csirkeburger

Aloha hambi ízzel-lélekkel módra

Hawaii csirkeburger recept

Ismét egy GoodFood magazin ihletésű recept következik. Nagy kedvenceim az édes-csípős, édes-sós, édes-savanyú ízkombinációjú ételek, így nem volt kérdés számomra, hogy a csirke az ananásszal megférnek-e egymás mellett egy hamburgerben. Picit továbbgondolva a receptet, így néz ki a Hawaii hambi ízzel-lélekkel módra. Ugye milyen harapnivaló?!

Hawaii csirkeburger recept

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db szezámmagos hamburger buci
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 4-4 ananász szelet (kör alakú)
  • 10 dkg cheddar sajt
  • madársaláta, ruccola saláta
  • chiliszósz
  • 1 fej lilahagyma
  • cajun fűszerkeverék
  • kevés olívaolaj

Elkészítés:

  1. A csirkemellfilét kettévágjuk, egy picit megklopfoljuk, fűszerezzük cajun fűszerkeverékkel és kevés olívaolajon hirtelen megsütjük vagy meggrillezzük mindkét oldalát.
  2. A husik mellett az ananász szeleteket is megpirítjuk.
  3. A vékonyra szeletelt hagymát kevés olívaolajon enyhén megsütjük.
  4. A hamburgerzsemlét kettévágjuk, akár meg is piríthatjuk egy picit a belső felüket vajjal, majd elkezdjük az összeállítást: alulra vegyesen teszünk madár- és ruccolasalátát, pirított lilahagymát, erre csöppentünk egy kis chiliszószt, két szelet ananászt, majd a husit, erre ráreszeljük a sajtot, ismét 2 szelet ananásszal és salátával zárjuk a sort.

Hawaii csirkeburger képek

Ha tetszett a fenti Hawaii csirkeburger recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló szendvics recepteket is: Kakukkfüves kesudió krém recept, Házi pulled pork recept, Tonhalas caprese szendvics recept.

További receptötletek a hozzávalókból: ananász, cheddar sajt, chili, csirkemell, lilahagyma. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, húsétel, street food, szendvics.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Hawaii csirkeburger recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató