Bazsalikom pesztós lazac leveles bundában sütve

Mennyei halas fogás az ünnepekre

Bazsalikom pesztós lazac leveles tésztában recept

Az ünnepekhez közeledve az jutott eszembe, hogy ezzel a módszerrel olyan különleges fogást tálalhatunk a karácsonyi asztalra, amivel mindenkit elkápráztathatunk. Sokan spenóttal készítik a lazacot  (ami egyébként szerintem is szuper konstrukció), kíváncsiságképpen most bazsalikom pesztóval párosítottam ezt az önmagában is mennyei halfélét, amihez persze a legjobb, ha saját készítésű pesztót használunk. Egy ilyen recept nagy sikerélményt okozhat a még kezdő konyhatündérek számára, és ezáltal a szeretteinek is.

Bazsalikom pesztós lazac leveles tésztában recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagy szelet lazacfilé a bőrétől megszabadítva,
  • só, tarka bors,
  • bazsalikom pesztó (vagy spenótpüré),
  • kb. 30-40 dkg leveles tészta,
  • 1 tojás,
  • citrom ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A lazac szeleteket megszabadítjuk a bőrétől, (ha ilyen típusú lazacot vettünk) majd tengeri sóval, tarka borssal fűszerezzük és néhány órát állni hagyjuk.
  2. A leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, picit nagyobbra, mint dupla olyan nagyságúra alakítjuk, mint a lazac szeletek mérete.
  3. A tésztára helyezzük a halat (csepegtethetünk rá citrom levelet, ha szeretjük a citrom ízét a hallal), megkenjük vékonyan bazsalikom pesztóval, becsomagoljuk a tésztába.
  4. A csomag tetejére készíthetünk egy másik kinyújtott tésztából angyalkát, fenyőfát vagy csillagot, tapasszuk rá, majd az egészet kenjük le tojással és forró sütőben süssük kb. 20 percig.
  5. Köretnek csak egy könnyű salátát készítettem hozzá.

Bazsalikom pesztós lazac leveles bundában sütve képek

Ha tetszett a fenti Bazsalikom pesztós lazac leveles tésztában recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló halétel recepteket is: Egészben sült, zöldfűszeres pisztráng mandulaforgáccsal recept, Lime-os, kókusztejes lazac recept, Zöldfűszeres burgonyakéregben sült lazac recept.

További receptötletek a hozzávalókból: bazsalikom, citrom, lazac, leveles tészta. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, halétel, karácsonyi, töltött.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Bazsalikom pesztós lazac leveles tésztában recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató