Csokis, mogyorós puszedli

Az egyik legkedvesebb karácsonyi aprósüti

Csokis, mogyorós puszedli recept

Az eredeti recept csokis pöfeteg névre hallgat és nem tartalmaz mogyorót, de azt gondoltam, hogy miután olyan kis puszedli kinézetűek ezek a sütik, így sokkal aranyosabban hangzana, ha így is hívnám őket, és nem gomba nevet adnék ezeknek a mennyei falatoknak. A puszedlisebb ízvilágot pedig mézes sütemény fűszerkeverékkel még tovább fokozhatjuk, kedvünk szerint variálhatjuk fehér csokival, kókusszal, mandulával, kísérletezzetek bátran!

Csokis, mogyorós puszedli recept

Hozzávalók 35-40 kis puszedlihez:

  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 15 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 tk. sütőpor
  • 4 ek. tej
  • porcukor a forgatáshoz

Puszedli készítés:

  1. Elsőként alacsony lángon vagy gőz fölött felolvasztjuk a jó minőségű étcsokit, majd félretesszük hűlni.
  2. Összekeverjük turmix géppel a puha (szoba hőmérsékletű) vajat a tojással, cukorral, hozzáadjuk a többi alapanyagot, a kihűlt, folyékony csokit, összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük min. 2 órára, de lehet sütés előtti este is.
  3. A tésztából diónyi golyókat formázunk, porcukorba hempergetjük és sütőpapíros tepsire tesszük.
  4. 170-180 fokon (légkeveréssel) sütjük max. 5-7 percig. Figyeljünk, mert nagyon gyorsan sülnek, és, ha túl sokáig hagyjuk bent, kiszáradnak és nem lesz olyan finom, puha, omlós a tésztája. Nekem pontosan 7 percig sülnek 170 fokon légkeverésnél.

Csokis, mogyorós puszedli képek

Ha tetszett a fenti Csokis, mogyorós puszedli recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló keksz recepteket is: Mogyoróvajas csók, Málnás, mandulás vegán keksz recept, Almás, fahéjas zabkeksz recept.

További receptötletek a hozzávalókból: étcsokoládé, finomliszt, mogyoró. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, karácsonyi, keksz.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Csokis, mogyorós puszedli recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató