Madeleine

Avagy húsvéti nyuszi süti :)

Húsvéti nyuszi süti, madeleine recept

Még a tavalyi húsvétkor kaptam ajándékba ezt a csodás nyuszi alakú szilikonos sütőformát és azóta is türelmetlenül vártam az idei ünnepi készülődést, hogy nyuszkó süteményekkel kívánhassak boldog, örömteli húsvétot Nektek! Nyáron igazi madeleine formát is kaptam, így végre azt is felavathattam egy BBC-s recepttel. Isteni kis teasütemény lett belőle, finom citromos-vaníliás ízvilággal, tízóraihoz, kávéhoz, teához ideális harapnivaló.

Madeleine recept

Hozzávalók kb. 20 db nyuszihoz:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg rétesliszt
  • 4 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • vanília aroma
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1-2 tk. citromlé

Elkészítés néhány lépésben:

  1. A vajat hígra felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A tojásokat a porcukorral jó habosra kikeverjük egy turmixgép segítségével.
  3. Hozzáadjuk a vajat, evvel is jól összedolgozzuk, majd a szódaporral elkevert lisztet, aromát és legvégén a citromot is belekeverjük.
  4. Kb. fél órára hűtőbe tesszük, hogy picit sűrűbb legyen.
  5. Formákba öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 6-10 percig. (Elvileg alapvetően világosnak kell maradnia, de akkor vesszük ki a sütőből, amikor a széleinél már piroskás és azért egy tűpróba sem árt.) Ha mély a nyuszi formánk, akkor nem érdemes teletölteni a formát, csak kb. félig. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.

Madeleine képek

Ha tetszett a fenti Madeleine recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló sütemény recepteket is: Kalácsfánk recept, Csokis, mogyoróhabos pite recept, Triplacsokis, mogyoróvajas kenyér recept.

További receptötletek a hozzávalókból: citrom, rétesliszt, vaj, vanília. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, francia, húsvéti, könnyen elkészíthető, sütemény.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Húsvéti nyuszi süti, madeleine recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató