Vasárnap kipróbáltam egy teljes kiőrlésű gabonákat tartalmazó kenyérliszt keveréket és amint megsült a kis cipó rájöttem, hogy ezt nem lehet ám akármivel megkoronázni. Egy finom krémet kellene kitalálnom hozzá. Szétnéztem a hűtőben és a konyhában, így a "maradék" hasznosítás elvén, mindössze négy remek alapanyagból bruttó 5 perc alatt elkészült ez a végtelenül egyszerű, de annál ínycsiklandóbb kenyérfeltét. Tipikusan olyan receptről, ötletről van szó, amit bőven tovább tart leírni, mint elkészíteni.
Bazsalikomos fetasajt krém recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 100 g fetasajt
- 0,5-1 doboz natúr joghurt (nekem az átlagnál magasabb doboz joghurtom volt és annak a felét használtam fel)
- 1 gerezd fokhagyma
- egy kis maréknyi friss bazsalikom levél
Elkészítése néhány pillanat:
- A hozzávalókat egy magasabb falú edénybe tesszük, botmixerrel pürésítjük és voilà, kész is a csodás bazsalikomos fetakrém.
- Már csak meg kell kóstolni.
- Természetesen lehet variálni petrezselyemmel, citrommal, olívaolajjal is, de így is nagyon-nagyon kipróbálásra érdemes. Mártogatósnak, tölteléknek és kenyérfeltétnek is kiváló finomság.