Bazsalikomos fetasajt krém

Rapid, mennyeien friss és pofonegyszerű mártogatós

Bazsalikomos fetasajt krém recept

Vasárnap kipróbáltam egy teljes kiőrlésű gabonákat tartalmazó kenyérliszt keveréket és amint megsült a kis cipó rájöttem, hogy ezt nem lehet ám akármivel megkoronázni. Egy finom krémet kellene kitalálnom hozzá. Szétnéztem a hűtőben és a konyhában, így a "maradék" hasznosítás elvén, mindössze négy remek alapanyagból bruttó 5 perc alatt elkészült ez a végtelenül egyszerű, de annál ínycsiklandóbb kenyérfeltét. Tipikusan olyan receptről, ötletről van szó, amit bőven tovább tart leírni, mint elkészíteni.

Bazsalikomos fetasajt krém recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 100 g fetasajt
  • 0,5-1 doboz natúr joghurt (nekem az átlagnál magasabb doboz joghurtom volt és annak a felét használtam fel)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • egy kis maréknyi friss bazsalikom levél

Elkészítése néhány pillanat:

  1. A hozzávalókat egy magasabb falú edénybe tesszük, botmixerrel pürésítjük és voilà, kész is a csodás bazsalikomos fetakrém.
  2. Már csak meg kell kóstolni.
  3. Természetesen lehet variálni petrezselyemmel, citrommal, olívaolajjal is, de így is nagyon-nagyon kipróbálásra érdemes. Mártogatósnak, tölteléknek és kenyérfeltétnek is kiváló finomság.

Bazsalikomos fetasajt krém képek

Ha tetszett a fenti Bazsalikomos fetasajt krém recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló krém recepteket is: Petrezselymes tavaszi tojáskrém recept, Sült paprika krém recept, Rozmaringos szőlő csatni recept.

További receptötletek a hozzávalókból: bazsalikom, fetasajt, fokhagyma, joghurt. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: előétel, gyorsan elkészíthető, krém, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Bazsalikomos fetasajt krém recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató