Citromos pityókás csirke édesburgonyával

Különlegesen finom ízvilág, röpke fél óra alatt

Citromos pityókás csirke recept

Sokfélét főztem már, de valahogy eddig kimaradt a citrom hússal való találkozása az edényeimben, nem is értem miért... Az egyik főzős újságból kaptam ihletet, ahol zöldborsóval készítettek hasonló csirkeragut. Az édesburgonya nagy favorit nálunk, így abból hamarabb találok egy darabot a konyhában, mint burgonyából vagy más zöldségből, és azt gondoltam, hogy nem baj, ha a savanykás, citromos ízt ellensúlyozzuk egy kis édessel, így került a fazékba. :) Különlegesen finom ízvilág, röpke fél óra alatt.

Citromos pityókás csirke recept

Hozzávalók kb. 4 személyre:

  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olívaolaj, kókuszzsír, v. más zsiradék
  • kb. 50-70 dkg csirkemell filé
  • 2 dl fehérbor
  • 2 kisebb édesburgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, fehér bors
  • 1 babérlevél
  • cayenne bors
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • kb. 3 dl tejszín

Elkészítés:

  1. Pár evőkanál olívaolajon megpirítjuk az aprított hagymát, felkockázott csirkét, felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük, majd fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott édes burgonyát és tovább pároljuk a ragut.
  3. Amikor már minden megfőtt, belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét és az egészet elkeverjük a tejszínnel, felforraljuk és már kész is.
  4. Tálalás előtt cayenne borsot szórunk rá és friss petrezselyemmel hintjük meg.

Citromos pityókás csirke édesburgonyával képek

Ha tetszett a fenti Citromos pityókás csirke recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló ragu recepteket is: Vadas marha kifligombóccal recept, Áfonyalekváros őzragu recept, Fehérboros, csirkés pite recept.

További receptötletek a hozzávalókból: citrom, csirkemell, édesburgonya, fehér bor, petrezselyem. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: egytálétel, főétel, gyorsan elkészíthető, húsétel, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Citromos pityókás csirke recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató