Kolbászos, paradicsomos tészta

Magyar és olasz ízek találkozása egy serpenyőben

Kolbászos, paradicsomos tészta recept

Ismét tésztás recept következik, de a főszerepben most maga a szósz tetszeleg. Egy kb. 5 perces előkészületet szintén 5 perces főzési eljárás követ, így garantáltan gyorsan az asztalra varázsolható ez a lélek és pocak melengető vacsora. A recept egyszerű: szerezz be egy jófajta házi kolbászt, vágj félbe koktélparadicsomokat, szeletelj fokhagymát és használj friss bazsalikomot, az olasz-magyar fúzió pedig a serpenyőben magától bekövetkezik, amikor ezeket a finomságokat összeereszted egymással...

Kolbászos, paradicsomos tészta recept

Hozzávalók kb. 2-3 személyre:

  • pár ek. olívaolaj
  • 3 duci gerezd fokhagyma felszeletelve
  • kb. 1/3 rúd jó fajta békési füstölt kolbász karikázva
  • 20-30 dkg koktélparadicsom
  • egy maréknyi friss bazsalikom levél
  • 1 csipet só
  • 200 gr teljes kiőrlésű masni (vagy másfajta) tészta
  • víz, só a tésztafőzéshez
  • parmezán sajt a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Az elkészítése tényleg pofonegyszerű: pár csepp olívaolajon néhány pillanat alatt megpirítjuk a fokhagyma szeleteket, amíg finom fokhagyma illat nem lesz, rádobjuk a kolbász karikákat (én hazai, csípős békési kolbászt használtam), 1-2 percig hagyjuk, amíg enged magából egy kis piros zsírt a kolbász, és hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsom darabokat.
  2. Ismét 1-2 perces várakozás, keverés és tádám, kész is volnánk.
  3. Tálalás előtt hozzáadjuk az apróra tépkedett bazsalikom leveleket, megszórjuk parmezán sajttal és élvezzük ezt a mennyien füstös, édeskés, sós, csípős, magyarosan mediterrán ízvilágot. 

Kolbászos, paradicsomos tészta képek

Ha tetszett a fenti Kolbászos, paradicsomos tészta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló tészta recepteket is: Sült paradicsomos, krémsajtos spagetti recept, Tojásos nokedli fejes salátával recept, Medvehagyma pesztós, házi fettuccine recept.

További receptötletek a hozzávalókból: bazsalikom, koktélparadicsom, kolbász. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, gyorsan elkészíthető, magyar, olasz, tészta.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Kolbászos, paradicsomos tészta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató