Köleskörözött

Szuperegészséges és szuperfinom körözött ötlet

Köleskörözött recept

A magas rosttartalmú, egészséges és gluténmentes gabona, a köles ezerféleképpen elkészíthető. Szendvicskrémként még sosem jutott eszembe mindaddig, amíg meg nem láttam a kolléganőmnél a gastroyalos dobozt, rajta a köleskörözött  felirattal. Végülis tényleg hasonló állaga van a főtt kölesnek, mint a túrónak... Belemászott a gondolataimba ez az ötlet, így gyorsan ki kellett próbálnom.

Köleskörözött recept

Hozzávalók:

  • fél bögre köles
  • vaj/olívaolaj
  • 1 bögre víz
  • só, bors
  • egy gerezd fokhagyma
  • 3 szál zöldhagyma
  • pár evőkanál tejföl (elhagyható)
  • 1-2 csapott ek. őrölt piros paprika és ízlés szerint csípős paprika
  • friss petrezselyem

Elkészítés:

  1. Az átmosott kölest megpirítjuk kevés zsiradékon, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, és jól megfőzzük (az sem baj, ha kicsit szétfő), ízesítjük sóval, borssal.
  2. Még melegen hozzáadjuk a karikázott hagymát, reszelt fokhagymát, friss petrezselymet.
  3. Ha szeretnénk kicsit krémesíteni rajta, adjunk hozzá kevés tejfölt, miután kihűlt a köles, de ezt a lépés ki is hagyhatjuk. Kenjünk meg egy finom kenyérszeletet gazdagon és élvezzük a köleskörözött csodás ízeit.

Köleskörözött képek

Ha tetszett a fenti Köleskörözött recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló előétel recepteket is: Liba rilett recept, Citromos tepertőkrém recept, Rozmaringos, sült fokhagymakrém recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fokhagyma, köles, zöldhagyma. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: előétel, gluténmentes, hidegtál, könnyen elkészíthető, krém, szendvics, vegetáriánus.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Köleskörözött recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató