Dorka barátnőm ajánlott tegnap egy, már elmondásra is jól hangzó pogi receptet. Egészséges, gyorsan és egyszerűen összeállítható a zabpogácsa, mert nem igényel méricskélést, robotgépet, csak egy evőkanál és egy tál kell hozzá. Az eredeti leíráshoz képest reszeltem bele füstölt sajtot, megszórtam lenmaggal és a tetejét is különböző magokkal hintettem meg. Kicsit furcsálltam, hogy sem sütőpor, sem élesztő nem szükséges hozzá, de tényleg tökéletes így, ahogy van. Vörösborral pedig különösen nagy élmény...
Sok magvas, túrós zabpogácsa recept
Hozzávalók egy kisebb tepsi pogácsához:
- 25 dkg sovány túró
- 2 tojás
- 3 púpos ek. zabpehely
- 4 ek. zabliszt
- 1-2 tk. só
- egy marék reszelt füstölt sajt
- 2 ek. őrölt lenmag
- tetejére: tökmag, napraforgómag, szezámmag
Elkészítés:
- A túrót összetörjük a tojások társaságában, hozzáadjuk a többi alapanyagot, átkeverjük, hűtőben pihentetjük fél órát.
- Evőkanálnyi adagokat halmozunk a szilikonos sütőpapírra, majd 180 fokra felmelegített sütőben sütjük 10-15 percig. (Nekem kb. 12 percig tartott.) Rácson hagyjuk kihűlni.