Mascarponés, túrós málnatorta

Sütés nélküli, csinos kis torta pofonegyszerűen

Mascarponés, túrós málnatorta recept

Napok óta törtem a fejem, hogy a múlt pénteki kerti partira milyen sütit készítsek az akkori nagy kánikulában. A langyos brownie és a hideg vanília fagyi kombinációja nagyon vonzónak tűnt, azonban ezzel nem tudtam előre készülni és a sütőt is be kellett volna hozzá izzítani. Edit kolleginám remek ötletet adott a túrós málna tortával, így egy csapásra megoldódott a hét nagy kérdése. Hálás kis desszert ez, hiszen alig egy órás munkával varázsolhatunk egy csodás, designos tortát mindenféle komoly cukrász előképzettség nélkül.

Mascarponés, túrós málnatorta recept

Hozzávalók egy 28 cm átmérőjű tortához:

  • 35-40 dkg kakaós töltött keksz
  • 15 dkg puha vaj
  • 50 dkg mascarpone
  • 50 dkg túró
  • 30 dkg görög joghurt
  • 1-2 citrom reszelt héja
  • 2 tasak vaníliacukor + ízlés szerint néhány ek. cukor/méz/eritrit/nyírfa cukor
  • 2-3 tasak expressz zselatin fix (3 db-ot használtam, de utólag úgy látom, 2 db is elég lett volna)
  • 60-70 dkg málna
  • 2 tasak piros torta zselé

Torta készítés lépésről lépésre:

  1. A torta alapja: A kakaós kekszet egy késes aprítógéppel összeaprítjuk, a puha vajjal jól összedolgozzuk és a tortaforma aljába lapogatjuk, nyomkodjuk.
  2. Tortakrém: A joghurtot összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a mascarponét, túrót és zselatinfixet, jól átkeverjük, belereszeljük a citrom héját. Gazdagíthatjuk a krémet még pl. kevés limoncello likőrrel, mazsolával. Rákenjük a torta kekszes alapjára.
  3. Málna réteg: 2 tasak piros tortazselét készítünk a tasak leírása alapján és a tortakrémet megszórjuk málnával, majd ráöntjük a tortazselét. Hűtőbe tesszük legalább néhány órára, majd tálaljuk és élvezzük az ízek mennyei kombinációját.

Mascarponés, túrós málnatorta képek

Ha tetszett a fenti Mascarponés, túrós málnatorta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló sajttorta recepteket is: Gesztenyés, karamellás sajttorta recept, Sajttorta áfonya öntettel recept, Fűszeres, sütőtökös sajttorta recept.

További receptötletek a hozzávalókból: joghurt, kakaós keksz, málna, mascarpone, túró. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, gyümölcsös, könnyen elkészíthető, málnaszezon, sütés nélküli édesség, torta.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Mascarponés, túrós málnatorta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató