Csirkesaláta Márti módra

Kapros mustár, édesburgonya, gouda sajt és más finomságok

Csirkesaláta Márti módra recept

A nyári melegben kiváló szolgálatot tud tenni egy jó csirkesaláta akár ebédként is. A legfinomabb ebben a salátában nagy valószínűséggel a már sokat emlegetett kapros mustárszósz, valahogy zseniális eredményt ad a kapor-mustár-méz párosítása. Emellett a fűszeres, sült csirkekockák találkozása a főtt édesburgonyával, gouda sajttal és finom, friss zöldségekkel sokat adtak ahhoz, hogy blogposzt születhessen ebből a finomságból.

Csirkesaláta recept

Hozzávalók kb. 4 nagy adaghoz:

  • 50 dkg csirkemell filé + olívaolaj +fűszerek
  • 1 közepes édesburgonya
  • kb. 10 dkg gouda sajt
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 kis csokor hónapos retek
  • 1 kis csokor zöld hagyma
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 3-4 ek. majonéz
  • 1 púpos tk. kapros-mézes mustár szósz (Lidlben kapható)
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Elsőként pár ek. olívaolajon megsütjük a csirkemell kockákat, fűszerezzük ízlés szerinti zöldfűszerekkel és hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Megfőzzük az édesburgonyát sós vízben.
  3. A sajtot, paprikát, retket, hagymát karikákra vagy kockákra vágjuk és elkészítjük az öntetet: a joghurtot a majonézzel és a mustárszósszal összekeverjük, megszórjuk sóval, borssal.
  4. Ha van friss snidlingünk, petrezselymünk, azzal is gazdagíthatjuk az ízeket. A kihűlt édesburgonyát összekockázzuk és a többi saláta alapanyaghoz adjuk, elkeverjük az öntettel és tálalás előtt 1-2 óráig hagyjuk összeérni az ízeket.

Csirkesaláta Márti módra képek

Ha tetszett a fenti Csirkesaláta Márti módra recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló saláta recepteket is: Medvehagymás bulgur saláta recept, Tavaszi tojás saláta recept, Diós, brie sajtos körte saláta recept.

További receptötletek a hozzávalókból: csirkemell, édesburgonya, gouda sajt, joghurt, kaliforniai paprika, mustár, retek, zöldhagyma. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: előétel, gluténmentes, saláta, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Csirkesaláta Márti módra recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató