A nyári melegben kiváló szolgálatot tud tenni egy jó csirkesaláta akár ebédként is. A legfinomabb ebben a salátában nagy valószínűséggel a már sokat emlegetett kapros mustárszósz, valahogy zseniális eredményt ad a kapor-mustár-méz párosítása. Emellett a fűszeres, sült csirkekockák találkozása a főtt édesburgonyával, gouda sajttal és finom, friss zöldségekkel sokat adtak ahhoz, hogy blogposzt születhessen ebből a finomságból.
Csirkesaláta recept
Hozzávalók kb. 4 nagy adaghoz:
- 50 dkg csirkemell filé + olívaolaj +fűszerek
- 1 közepes édesburgonya
- kb. 10 dkg gouda sajt
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 kis csokor hónapos retek
- 1 kis csokor zöld hagyma
- 1 pohár natúr joghurt
- 3-4 ek. majonéz
- 1 púpos tk. kapros-mézes mustár szósz (Lidlben kapható)
- só, bors
Elkészítés:
- Elsőként pár ek. olívaolajon megsütjük a csirkemell kockákat, fűszerezzük ízlés szerinti zöldfűszerekkel és hagyjuk langyosra hűlni.
- Megfőzzük az édesburgonyát sós vízben.
- A sajtot, paprikát, retket, hagymát karikákra vagy kockákra vágjuk és elkészítjük az öntetet: a joghurtot a majonézzel és a mustárszósszal összekeverjük, megszórjuk sóval, borssal.
- Ha van friss snidlingünk, petrezselymünk, azzal is gazdagíthatjuk az ízeket. A kihűlt édesburgonyát összekockázzuk és a többi saláta alapanyaghoz adjuk, elkeverjük az öntettel és tálalás előtt 1-2 óráig hagyjuk összeérni az ízeket.