Habos pisztáciakrém torta

Ha szereted az igazi pisztácia fagyit, ezt a tortát imádni fogod

Habos pisztáciakrém torta recept

A pisztácia iránti vágyamat leginkább nyáron, a pisztácia fagyikkal tudom csillapítani, amiből itthon sajnos nem lehet minden utcasarkon igazán finomat kapni. A férjem születésnapja remek alkalmat adott arra, hogy a pisztácia fagyit egy krémes torta formájába önthessem. Szerencsére neki is nagyon ízlett, így a picit öncélú édesség végül remek torta ötletnek bizonyult. Azon túl, hogy 1-2 órás szórakozással ér fel a sótlan pisztácia bontogatása, maga a süti pikk-pakk elkészíthető és különlegesen finom, remek leképezése (lehet télen) a nyári pisztácia fagyi ízének. Még az is megfordult a fejemben, hogy karácsonykor ilyet készítek majd.

Habos pisztáciakrém torta recept

Hozzávalók egy kisebb, szív alakú tortához:

  • 3 tojás
  • 3 csapott ek. cukor
  • 2 ek. víz
  • 2 ek. liszt
  • 2 púpos ek. őrölt pisztácia
  • 1 kk. sütőpor
  • kb. 2 zacskó héjas, sótlan pisztácia (Aldiban vettem)
  • kb. fél tubus cukrozott, sűrített tej
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 tasak habfixáló por

Tipp: nagyobb tortához érdemes másfél adaggal számolni.

Pisztácia torta elkészítése:

  1. A tésztát gyakorlatilag piskótaszerűen készítjük el: a tojások sárgáját a cukorral és a vízzel kihabosítjuk, hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a pisztáciát, majd óvatosan beleforgatjuk a habnak felvert tojásfehérjét.
  2. Újfent 140 fokon, légkeverés nélkül, alsó-felső sütéssel sütöm a piskótát, mert így kevésbé esik össze, mint korábban. Rácson hagyjuk kihűlni.
  3. A krémhez, tésztához és díszítéshez is ugyanazt a két zacskó pisztáciát használtam (pár szem maradt még nassolásra is.)
  4. A tésztához és krémhez egészen finomra őröltem, a tetejére már kicsit durvábbra hagytam.
  5. A krémhez csupán jól összekeverjük a szoba hőmérsékletű mascarponét, aprított pisztáciát és sűrített tejet, rákenjük a piskótára, majd a tetejét habfixálóval felvert tejszínhabbal zárjuk és megszórjuk durvára aprított pisztáciával. Isteni finom lesz.

Habos pisztáciakrém torta képek

Ha tetszett a fenti Habos pisztáciakrém torta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló torta recepteket is: Narancsos répatorta recept, Epres, oreo kekszes túrótorta recept, Tökmagos, fehércsokis torta recept.

További receptötletek a hozzávalókból: habtejszín, mascarpone, pisztácia. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, torta.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Habos pisztáciakrém torta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató