Gránátalmás étcsokoládé falatok

Szemérmetlenül egyszerű és egyben extravagáns édesség

Gránátalmás étcsokoládé recept

Mi sem egyszerűbb és különlegesebb házi készítésű bonbon a felolvasztott étcsokiba pottyantott gránátalma szemeknél?! :) Általában minden recept, poszt egy-egy alkotóelemmel kezdődik nálam, ami jelenleg a gránátalma volt. Az első lépés és egyben ennél az apróságnál a legmunkásabb, leghosszadalmasabb feladat a szépséges színű gránátalma magok kivarázsolása volt, utána ment minden a maga kis útján. Azt pedig mondanom sem kell, hogy a savanykás gránátalma és a kesernyés étcsokoládé milyen "édes" együtt.

Gránátalmás étcsokoládé recept

Hozzávalók:

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 db gránátalma (a kipottyantott magok fele)

Elkészítés:

  1. Csupán felolvasztjuk az étcsokoládét vízgőz fölött vagy alacsony hőfokon, óvatosan, sűrűn kevergetve és kipotyogtatjuk az almamagokat az egzotikus gyümölcsből. (Ehhez nekem a fakanállal kipuffogtató technika vált be a legjobban, millió videót találhattok róla a YouTube-on, pl. ezt.)
  2. Az elkészítéshez használhatunk papírkapszlit vagy muffinpapírt és egyben muffinsütőformát, de a csodás kis szilikonos jégkocka tartók, szilikonos, mindenféle alakzatú sütőformák is alkalmasak erre a célra, bátran lehet kísérletezni a formavilággal. A lényeg az, hogy egy pici csokit öntünk alulra, rádobálunk pár gránátalma magot, aztán megint csoki és megint mag.
  3. Bedobjuk a hűtőbe, szépen megdermed és már lehet is tálalni, bedobozolni, zacskózni házi készítésű ajándékozáshoz.

Gránátalmás étcsokoládé falatok képek

Ha tetszett a fenti Gránátalmás étcsokoládé recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló desszert recepteket is: Trüffel golyó receptek, Vörösborban posírozott körte recept, Szőlős chia puding recept.

További receptötletek a hozzávalókból: étcsokoládé, gránátalma. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, gyorsan elkészíthető, sütés nélküli édesség.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Gránátalmás étcsokoládé recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató