Almás, kókuszos pite zabpehelyből

Könnyed, bögrés pite a bikiniszezonra

Almás, kókuszos, zabpelyhes pite recept

Az új sütőm tesztelése remek lehetőséget teremt arra, hogy újabbnál újabb sütiket próbáljak ki. Izgultam, hogy mennyire fog sütni és mit kezd majd a tészta textúrájával, mivel a korábbi sütőm valószínűleg nagyon el lehetett kalibrálva, a 180 fok legalább 220 foknak felelt meg. A jelenlegi úgy tűnik, pont olyan hőfokon süt, amit kijelez, és a sütik is nagyon szépen megsülnek benne. Apró örömök az életben. :) A mai tesztalanyom ananászos-kókuszos pitének indult a karácsonyi Lidl szakácskönyv joghurtos pite receptjéből inspirálódva, csak nagy bánatomra az érlelt ananász tartogatott a belsejében egy kellemetlen meglepetést és az egész a kukában landolt, így csak 2 kéznél lévő almára tudtam támaszkodni. A végeredmény így is nagyon finom és kalóriakímélő lett, szuper kombinációnak bizonyult az alma-kókusz páros vaníliával.

Almás, kókuszos, zabpelyhes pite recept

Hozzávalók egy kisebb (27 cm átmérőjű) kör alakú pitéhez:

  • 1 tojás
  • 80-100 g agave szirup (vagy bármilyen más édesítő)
  • 1 kis pohár natúr joghurt (160-175 g)
  • fél pohár olaj
  • fél cs. sütőpor
  • 1 pohár zab(pehely)liszt
  • 1 pohár kókuszreszelék
  • 1 csipet só
  • 1 db vanília rúd magjai
  • 2 db alma (vagy más gyümölcs)
  • zabpehely a "díszítéshez" :)

Elkészítése:

  1. Kevert tészta révén nagyon gyorsan elkészül, így bármelyik ráérős hétvégi délelőtt friss reggeli vagy kávé melletti desszert lehet belőle. A szirupot turmixgéppel felverjük a tojással, hozzáadjuk a joghurtot, olajat, majd a lisztet a sütőporral, csipet sóval, a végén pedig a kikapart vanília magokkal, kókusszal is jól átdolgozzuk.
  2. Sütőpapírral bélelt vagy vajjal/liszttel kikent formába öntjük, a tetejét almaszeletekkel kidíszítjük, megszórjuk zabpehellyel.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 25-30 percet, sikeres tűpróbáig.

Almás, kókuszos pite zabpehelyből képek

Ha tetszett a fenti Almás, kókuszos, zabpelyhes pite recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló pite recepteket is: Vaníliapudingos, almás morzsapite recept, Szilvás cobbler recept, Cukkinis, leveles tésztás pite recept.

További receptötletek a hozzávalókból: alma, joghurt, kókusz, vanília, zabpehely. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, gyümölcsös, könnyen elkészíthető, pite.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Almás, kókuszos, zabpelyhes pite recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató