Szakácskönyv beszerzésre fel

Segít a séf: megjelent a Lidl Konyha új receptgyűjteménye

Segít a séf, új Lidl szakácskönyv

Az év végi ünnepekhez közeledve ismét érkezik az új Lidl Konyha szakácskönyv, melyben Magyarország egyik (ha nem A) legprofibb séfje, Széll Tamás 5 közismert személyiséggel főz együtt egy-egy tematikus receptsor mentén.  A Lidl ebben az évben is megtisztelt azzal, hogy az elsők között tarthattam a kezemben az új, immár 4. könyvet és ezt nem máshol, mint Széll Tamás Michelin Bib Gourmand (ár-érték szempontból kiváló) minősítéssel rendelkező éttermében, a Hold utcai piac Stand25 bisztrójában. Ennél nagyobb gasztronómiai kényeztetést, hogy egy vadiúj szakácskönyvvel a kezemben Tamás és csapata készítik a vacsorámat, amihez Herczeg Ágnes finomabbnál finomabb borokat kínál, nem is kívánhatok magamnak.

A már hagyománnyá vált, adventi készülődést támogató szakácskönyv idén még nagyobb, összesen 400 000 példányszámban érhető majd el Lidl vásárlások során megszerzett matricák beváltásával. A különleges receptgyűjtemény közel 80 receptet tartalmaz 5 különböző fejezettel.

Szabó Győző a húsok világába vezet bennünket, és Tamással együtt számos fortélyt osztanak meg az olvasókkal a hús sütés rejtelmeiről. Viszkok Fruzsi a tejtermékből készült finomságokkal inspirálta a Lidl séfjét, míg Király Viktor a desszert szekcióért felelt. Winkler Róbert a legszínesebb konyhai alapanyagok választékát, a zöldségeket és gyümölcsöket képviselte, megtudhatjuk például, hogy mi a titkos összetevő a ropogósra sült édesburgonya hasábokhoz. A kedvenc témámat, amit még a tavalyi könyv megjelenésekor kívántam az idei évre, Szandival együtt váltotta valóra Tamás, az ünnepi fogások most egy külön fejezetet alkotnak. Ráadásul azt is megérezték, hogy a gesztenye krémlevessel kacérkodom, mert egy ínycsiklandó receptúrát írtak hozzá, napokon belül le is tesztelem.

Minden eddigi szakácskönyvet szerettem, de az idei még olvasóbarátabb lett és az eddiginél még áttekinthetőbb, még több plusz infót ad egy-egy recepthez: kapunk konyhai fortélyt, technológiai tippet, egészségmegőrzési praktikát, valamint a fogáshoz illő borajánlót. Egyből látjuk a recept mellett, hány személyre szólnak az adatok, hány percig tart az elkészítés, sőt azt is, hány kalóriával gazdagítjuk a pocakunkat. Azt szeretem ezekben a receptekben, hogy mind bármelyikünk konyhájában megvalósítható és az alapanyagok könnyen beszerezhetők, nem kell hozzá különleges delikátesz bolt után kutatni, a nyelvezetük pedig annyira érthető, hogy biztonsággal belevághatnak a kezdő konyhatündérek is.

A megjelenése ugyanolyan gyönyörűen fotózott, ízléses, egységes, mint az eddigi könyvek, egy élmény belelapozni is, az új könyv illatáról nem is beszélve. Egy szó mint száz, nem hiányozhat a háziasszonyok, konyhatündérek és kezdő szakácsok polcairól sem, így a heti bevásárlást érdemes a Lidl-ben lebonyolítani. Ha magunknak nem is, egy barátnak, családtagnak biztosan mosolyt csalunk az arcára egy ilyen csodás ajándékkal.

Amellett sem tudok szó nélkül elmenni, hogy mennyire finomat vacsorázhattam Széll Tamás és Szulló Szabina bisztrójában, a Hold utcai Stand 25-ben.

A menüsor már a legelején belopta magát a szívembe, hiszen hagymalekváros kacsamáj pástétommal, az egyik nagy kedvencemmel indult. Az előétel szerepét egy nagyon tökös, sütőtökös-homoktövises saláta töltötte be friss kecskesajttal, tökmaggal és tökolajjal. Isteni volt még nekem is, pedig nem a sütőtök a kedvenc főzési alapanyagom. A halászlére nagyon kíváncsi voltam, mert otthon sok halászlevet eszem Apa kifogott halai révén, így elég kritikus tudok lenni. Tamás sudárponty halászléje nagyon ízlett, a belefőzött derelyéről nem is beszélve. A főétel konfitált libacombból, lassan sült, elképesztően finom káposztából, némi dióforgácsból és almából állt. Az i-re a pontot a tökéletes túrógombóc varázsolta gyömbéres birsalma szósszal és vaníliás tejföllel, erre már szavaim sem maradtak…

Erősen ajánlott egy finom ebéd vagy vacsora elfogyasztása a Stand 25-ben, garantáltan hatalmas gasztroélményt ad.

Íme a pontos menüsor:

  • Kacsamáj pástétom hagyma jam-mel
  • Homoktövis-sütőtök saláta friss kecskesajt, tökmag, tökmagolaj
  • Balatoni sudárponty halászlé, füstölt ponttyal és haltejjel töltött derelye
  • Konfitált libacomb, lassan sült káposzta, dió, alma
  • A tökéletes túrógombóc, gyömbéres birsalma és vaníliás tejföl
     

Oszd meg a cikket másokkal is!

Hozzászólások

Az értékeléshez és hozzászóláshoz belépés szükséges.

Szakácskönyv beszerzésre fel képek

Nézd meg ezeket a gasztrocikkeket is!

Jókat eszünk szakácskönyvek

Jókat eszünk szakácskönyvek

Társ a hétköznapi sütés-főzéshez

    A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással

    A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással

    Idén 9. éve tarthatjuk a kezünkben a Lidl ajándék szakácskönyvét

      Ujvári Vivien borász és az ő "gyermekei" - A fantasztikus nő a kiváló borok mögött

      A fantasztikus nő a kiváló borok mögött

      Ujvári Vivien és az ő "gyermekei"

        N28 Wine & Kitchen: katalán-baszk-magyar fúzió sosem látott magasságokban

        Katalán-baszk-magyar fúzió sosem látott magasságokban

        Az N28 Wine & Kitchen borétterem megújult menüje különleges gasztroutazásra hív minket

          Ételek és évszakok Lidl szakácskönyv Széll Tamás receptjeivel

          Ételek és évszakok

          Elérhető a 8. Lidl szakácskönyv Széll Tamás receptjeivel

            Wossala Rozina: Konyhakönyv

            Több mint egy szakácskönyv

            Megjelent Wossala Rozina Konyhakönyve

              Felfedeztük a bájos Platz piacot

              Felfedeztük a bájos Platz piacot

              Gasztro-élménybeszámoló és piacajánló poszt következik

                Tucatnyi éve ízzel-lélekkel

                Tucatnyi éve ízzel-lélekkel

                12 kedvenc receptem

                  Budapest legkedvesebb olasz delijében, a Delissimoban jártam

                  Betoppansz, belekóstolsz, és beleszeretsz

                  Budapest legkedvesebb olasz delijében, a Delissimoban jártam

                    Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

                    Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

                    Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

                    Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató