Tonhalas caprese szendvics, ahogy Cetaraban készítik

Gyors szendvics ötlet tonhal imádóknak

Tonhalas caprese szendvics recept

A tavalyi nyaraláskor a nápolyi pizza élmények mellett az Amalfi parton szereztünk újabb olasz gasztroemlékeket. Sosem felejtem el azt a fantasztikus, ciabattába csomagolt tonhalas, paradicsomos, bazsalikomos szendvicset, amit egy piciny, de annál varázslatosabb, tonhal halászatáról híres halászfaluban, Cetaraban ettünk. Ha ilyet készítek, mindig megelevenedik bennem az a finom, tenger illatú levegő, és a bájos olasz utca magával ragadó hangulata még ebben a zord, esős időben is.

Tonhalas caprese szendvics recept

Hozzávalók 2 méretes szendvicshez:

  • 1 nagy ciabatta vagy valamilyen finom, friss bagett
  • 1 üveg cetarai tonhal vagy 2 kis konzerv jó minőségű tonhal
  • 1 csokor friss bazsalikom levél
  • kb. 20 dkg mozzarella sajt
  • néhány darab friss koktélparadicsom
  • olívaolaj (ehhez jól illik egy fűszeres, akár chilis olívaolaj)

Az elkészítése semmilyen fortélyt nem tartogat magában 

  1. Pici olívaolajat locsolunk a félbevágott bagettbe vagy ciabattába, ráhalmozzuk gazdagon a tonhalat, sajtot, felkarikázott friss paradicsomot.
  2. Fűszerezzük friss bazsalikomlevelekkel és már tálalhatjuk is az olasz szendvicsek hercegnőjét. :)

Tonhalas caprese szendvics, ahogy Cetaraban készítik képek

Ha tetszett a fenti Tonhalas caprese szendvics recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló szendvics recepteket is: Kakukkfüves kesudió krém recept, Házi pulled pork recept, Hawaii csirkeburger recept.

További receptötletek a hozzávalókból: bazsalikom, koktélparadicsom, mozzarella, tonhal. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: gyorsan elkészíthető, halétel, olasz, street food, szendvics.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Tonhalas caprese szendvics recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató