2020. április 15., szerda

Édes chilis wokos csirke cukkinivel, sárgarépával, szezámmaggal meghintve


Néhány héttel ezelőtt kipróbáltam egy kész édes-chilis wokos szószt, ami ízvilágában nagyon tetszett, aztán rábukkantam a thai TaoTao édes chilimártásra, amivel ugyanezt a szuper ízhatást érhetjük el, ráadásul autentikusabb is. Ez a csirke pillanatok alatt elkészül, tele van ropogós, friss zöldségekkel, amiket attól függően tudunk variálni, hogy éppen mi van a kamránkban. Édesen pikáns, nem tolakodó és a pirított szezámmaggal megkoronázva olyan gasztroélményt eredményez, amitől sosem felejted el.


Hozzávalók kb. 4 személyre:
  • 50 dkg csirkemell
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db cukkini
  • 1 db póréhagyma
  • szezámmag
  • kb. 4-5 ek. édes chili szósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj/mogyoróolaj vagy szezámolaj
 Az elkészítése nagyon gyors és egyszerű:
  1.  A felkarikázott zöldségeket (kivétel fokhagyma) kevés zsiradékon (olajon) külön-külön megpirítjuk magas hőfokon, egy wok serpenyőben és mindegyiket félretesszük. 
  2. A pörzsanyaggal teli serpenyőbe dobjuk a felkockázott csirkét, jól átsütjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket, édes chiliszót, sót, frissen reszelt fokhagymát és a legvégén megszórjuk pirított szezámmaggal. Pl. jázmin rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció