2020. április 4., szombat

Reggeli quiche muffin bacon köntösben

Pár hete quiche-t sütöttem, a napokban pedig láttam egy muffin formában készült tojásos csodát és arra gondoltam, hogy összehangolom ezt két gasztrotippet. Így történt, hogy omlós pite tészta helyett bacont használtam muffin formában, és abba öntöttem a quiche alapját is képező tojásos-tejszínes keveréket, gazdagon megpakolva parmezán sajttal. Azt nem mondom, hogy bármelyik rohanós hétköznap reggel ez belefér, de egy hétvégi, lustálkodós napon igazán csempészhetünk egy kis kényeztetést az életünkbe. Ez a csinos muffin-reggeli egyszerűen jól indítja a napot.



Hozzávalók 2 személyre (4 muffinhoz):
  • 1 tojás
  • 1 dl tejszín
  • reszelt parmezán sajt
  • sárga és piros kaliforniai paprika
  • 5 szelet bacon
  • pici olívaolaj
Az elkészítése pofonegyszerű:

  1. Egy ecset segítségével kikenjük a muffin formákat, kibéleljük körben 1-1 szelet baconnel és egy pici darab bacont az aljára is teszünk. 
  2. Felverünk 1 tojást, összekeverjük a tejszínnel, reszelt sajttal és bármilyen egyéb hozzávalóval, pl. színes paprika darabokkal, majd beleöntjük a bacon lukakba, a tetejére sajtot szórunk és 200 fokon sütjük kb. 20 percig. 
  3. Az a biztos, ha sasoljuk a sütőt és amikor szépen feljött a tojásos krém és megpirult a teteje, akkor készen vagyunk. Azon melegében tálaljuk friss zöldségekkel, salátával, kenyérfélével.



Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció