2020. május 24., vasárnap

A legfinomabb zöldborsófőzelék, amit valaha főztem

Annál nagyobb elismerés nincs is számomra, amikor a férjem azt mondja, hogy "nem szeretem a zöldborsófőzeléket, de ez valahogy mennyei lett".  A titok a zsenge zöldborsóban, háromféle hagymában, friss petrezselyemben és az önmagával sűrítő módszerben rejtőzhet, na és persze abban a csipetnyi szeretetben, amit belefőzünk az ételbe.


Hozzávalók kb. 2 személyre:
  • 30 dkg zsenge zöldborsó
  • 1 kis fej édes fehérhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors, bio vegeta
  • 1 negyed szál póréhagyma
  • 2 ek. liszt
  • 2 dl tej vagy zsíros tejszín
  • pici olívaolaj és vaj keveréke
Elkészítés:
Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott fehérhagymát, beledobjuk az aprított fokhagyma felét, és 1-2 percig pirítjuk vele a zöldborsót is, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen a borsót, még kikandikáljanak a kupac tetejéről a borsószemek. Megpároljuk és amikor puha a borsó, ízesítjük, és kivesszük kb. a felét (vagy legalább egy harmadát), amit a csokor friss petrezselyemmel, liszttel, tejjel másik gerezd aprított fokhagymával összepürésítjük botmixer segítségével. A pürével sűrítjük az egész borsó szemeket, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát és 1-2 rottyanás után kész is van. Ha úgy látjuk, túl sűrű lett így a főzelék, tejjel hígítsuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció