A legfinomabb zöldborsófőzelék, amit valaha főztem

Egyszerű főzelék recept extrákkal

Mennyei zöldborsófőzelék recept

Annál nagyobb elismerés nincs is számomra, amikor a férjem azt mondja, hogy "nem szeretem a zöldborsófőzeléket, de ez valahogy mennyei lett".  A titok a zsenge zöldborsóban, háromféle hagymában, friss petrezselyemben és az önmagával sűrítő módszerben rejtőzhet, na és persze abban a csipetnyi szeretetben, amit belefőzünk az ételbe.

Mennyei zöldborsófőzelék recept

Hozzávalók kb. 2 személyre:

  • 30 dkg zsenge zöldborsó
  • 1 kis fej édes fehérhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors, bio vegeta ízlés szerint
  • 1 negyed szál póréhagyma
  • 2 ek. liszt
  • 2 dl tej vagy zsíros tejszín
  • pici olívaolaj és vaj keveréke

Elkészítés:

  1. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott fehérhagymát, beledobjuk az aprított fokhagyma felét, és 1-2 percig pirítjuk vele a zöldborsót is, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen a borsót, még kikandikáljanak a kupac tetejéről a borsószemek.
  2. Megpároljuk és amikor puha a borsó, ízesítjük, és kivesszük kb. a felét (vagy legalább egy harmadát), amit a csokor friss petrezselyemmel, liszttel, tejjel másik gerezd aprított fokhagymával összepürésítjük botmixer segítségével.
  3. A pürével sűrítjük az egész borsó szemeket, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát és 1-2 rottyanás után kész is van. Ha úgy látjuk, túl sűrű lett így a főzelék, tejjel hígítsuk.

A legfinomabb zöldborsófőzelék, amit valaha főztem képek

Ha tetszett a fenti Mennyei zöldborsófőzelék recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló főzelék recepteket is: Céklás édesburgonya főzelék recept, Sült fokhagymás sárgaborsó főzelék recept, Korianderes vöröslencse főzelék recept.

További receptötletek a hozzávalókból: póréhagyma, zöldborsó, zöldhagyma. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főzelék, gyorsan elkészíthető, magyar, vegetáriánus.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

4 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 4.8

Mennyei zöldborsófőzelék recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató