Gyerekkorom egyik legkedvesebb édessége a gofri, mindig eszembe juttatja a nyári vakációk, vidám strandolások emlékét. A gofri valahogy a mai napig megmaradt egy varázslatnak: ha gofrit eszek, boldog leszek. Az eperszezon beköszöntével ez volt az első ötlet, ami eszembe jutott az epres dolce vitához.
Epres, tejszínhabos gofri recept
Hozzávalók kb. 8-10 db gofrihoz:
- 25 dkg finomliszt
- 2 tojás
- 2,5 dl tej
- 10 dkg puha vaj
- 1 cs. vaníliacukor
- 2 ek. cukor
- 1 tk. sütőpor
- 1 csipet só
Gofri elkészítése:
- A tojásokat a cukorral és puha vajjal összekeverjük turmixgép segítségével.
- Hozzákeverjük a többi alapanyagot és jól összedolgozzuk.
- Forró gofrisütőben sütjük. Kb. 4-5 perc alatt megsülnek. Ha szép aranybarnák, egy rácson hagyjuk kihűlni.
- Ízlés szerint ízesítjük például csokipudinggal, vaníliapudinggal, friss eperrel és az elmaradhatatlan tejszínhabbal.