2020. május 8., péntek

Epres, tejszínhabos gofri

Gyerekkorom egyik legkedvesebb édessége a gofri, mindig eszembe juttatja a nyári vakációk, vidám strandolások emlékét. A gofri valahogy a mai napig megmaradt egy varázslatnak: ha gofrit eszek, boldog leszek. Az eperszezon beköszöntével ez volt az első ötlet, ami eszembe jutott az epres dolce vitához.

Hozzávalók kb. 8-10 db gofrihoz: 
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 cs. vaníliacukor
  • 2 ek. cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 csipet só
A gofri elkészítése:
  1. A tojásokat a cukorral és puha vajjal összekeverjük turmixgép segítségével.
  2. Hozzákeverjük a többi alapanyagot és jól összedolgozzuk.
  3. Forró gofrisütőben sütjük. Kb. 4-5 perc alatt megsülnek. Ha szép aranybarnák, egy rácson hagyjuk kihűlni.
  4. Ízlés szerint ízesítjük például csokipudinggal, vaníliapudinggal, friss eperrel és az elmaradhatatlan tejszínhabbal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció