2020. szeptember 29., kedd

Sokmagvas rántott cukkini

Nyarat idéző, igazi klasszikus fogás a rántott cukkini tallér. A sütőtökös rizottó mellett ez a másik nagy kedvencem a tökös ételek közül: nem múlhat el a nyár e nélkül. Önmagában is képes függőséget okozni, de mindenféle finom, pirított magokkal felturbózva tényleg nem lehet abbahagyni. Egy ötlet arra, ha már unod a hagyományos rántott cukkinit.


Hozzávalók kb. 2 személyre:
  • 2 kisebb, zsenge cukkini vékonyabb karikákra vágva (meghámozva)
  • 2 tojás
  • 1 nagy tányér liszt
  • 1 nagy tányér zsemlemorzsa
  • 1 marék pirított mag: szezámmag, tökmag, lenmag
  • olívaolaj a sütéshez

Elkészítés:
  1. A cukkinit előkészítjük, felvágjuk tallérokra és besózzuk. 
  2. Kipakoljuk a pultra a tányérokat és megtöltjük a panírozáshoz szükséges alapanyagokkal: az első tányérba lisztet, másodikba a felvert tojásokat, a harmadikba a panírmorzsát tesszük, összekeverve a magokkal. 
  3. Innentől pedig a klasszikus panírozás következik: először lisztbe, majd tojásba és végül panírba forgatjuk a szeleteket. 
  4. Forró olajban aranybarnára sütjük és pl. egy finom, fokhagymás, petrezselymes mártogatóssal (1 doboz tejföl, csipet só, 1 gerezd fokhagyma ledarálva és friss petrezselyemmel ízesítve) tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció