Sokmagvas rántott cukkini

Ha felturbóznád a klasszikus rántott cukkinit, próbáld ki ezt!

Sokmagvas rántott cukkini recept

Nyarat idéző, igazi klasszikus fogás a rántott cukkini tallér. A sütőtökös rizottó mellett ez a másik nagy kedvencem a tökös ételek közül: nem múlhat el a nyár e nélkül. Önmagában is képes függőséget okozni, de mindenféle finom, pirított magokkal felturbózva tényleg nem lehet abbahagyni. Egy ötlet arra, ha már unod a hagyományos rántott cukkinit.

Sokmagvas rántott cukkini recept

Hozzávalók kb. 2 személyre:

  • 2 kisebb, zsenge cukkini vékonyabb karikákra vágva (meghámozva)
  • 2 tojás
  • 1 nagy tányér liszt
  • 1 nagy tányér zsemlemorzsa
  • 1 marék pirított mag: szezámmag, tökmag, lenmag
  • olívaolaj a sütéshez

Sokmagvas rántott cukkini készítés:

  1. A cukkinit előkészítjük, felvágjuk tallérokra és besózzuk. 
  2. Kipakoljuk a pultra a tányérokat és megtöltjük a panírozáshoz szükséges alapanyagokkal: az első tányérba lisztet, másodikba a felvert tojásokat, a harmadikba a panírmorzsát tesszük, összekeverve a magokkal. 
  3. Innentől pedig a klasszikus panírozás következik: először lisztbe, majd tojásba és végül panírba forgatjuk a szeleteket. 
  4. Forró olajban aranybarnára sütjük és pl. egy finom, fokhagymás, petrezselymes mártogatóssal (1 doboz tejföl, csipet só, 1 gerezd fokhagyma ledarálva és friss petrezselyemmel ízesítve) tálaljuk.

Sokmagvas rántott cukkini képek

Ha tetszett a fenti Sokmagvas rántott cukkini recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló vega recepteket is: Póréhagymás csicsóka tócsni recept, Sajtos, paradicsomos sült padlizsán recept, Vega quesadilla recept.

További receptötletek a hozzávalókból: cukkini, finomliszt, szezámmag, tojás, tökmag. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, rántott, vegetáriánus, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Sokmagvas rántott cukkini recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató