Nyarat idéző, igazi klasszikus fogás a rántott cukkini tallér. A sütőtökös rizottó mellett ez a másik nagy kedvencem a tökös ételek közül: nem múlhat el a nyár e nélkül. Önmagában is képes függőséget okozni, de mindenféle finom, pirított magokkal felturbózva tényleg nem lehet abbahagyni. Egy ötlet arra, ha már unod a hagyományos rántott cukkinit.
Sokmagvas rántott cukkini recept
Hozzávalók kb. 2 személyre:
- 2 kisebb, zsenge cukkini vékonyabb karikákra vágva (meghámozva)
- 2 tojás
- 1 nagy tányér liszt
- 1 nagy tányér zsemlemorzsa
- 1 marék pirított mag: szezámmag, tökmag, lenmag
- olívaolaj a sütéshez
Sokmagvas rántott cukkini készítés:
- A cukkinit előkészítjük, felvágjuk tallérokra és besózzuk.
- Kipakoljuk a pultra a tányérokat és megtöltjük a panírozáshoz szükséges alapanyagokkal: az első tányérba lisztet, másodikba a felvert tojásokat, a harmadikba a panírmorzsát tesszük, összekeverve a magokkal.
- Innentől pedig a klasszikus panírozás következik: először lisztbe, majd tojásba és végül panírba forgatjuk a szeleteket.
- Forró olajban aranybarnára sütjük és pl. egy finom, fokhagymás, petrezselymes mártogatóssal (1 doboz tejföl, csipet só, 1 gerezd fokhagyma ledarálva és friss petrezselyemmel ízesítve) tálaljuk.