2020. május 5., kedd

Zabpelyhes brokkoli fasírt pirított magokkal

Egy ideje árválkodott már a hűtőben egy fej brokkoli, mert valahogy nem kaptam ihletet, mit készítsek belőle. Aztán bevillant, hogy milyen szuper lenne valami snack-féle finomságot sütni belőle, ami egészséges, de még a férjemnek is ízlik annak ellenére, hogy brokkoliról van szó.  Így esett a választás a brokkolifasírtra, amit fokhagymás-sajtos mártogatóssal falatoztunk.

Hozzávalók kb. 2-3 személyre:
  • 1 fej brokkoli
  • egy-egy marék tökmag, szezámmag és napraforgómag megpirítva
  • kb. 6 ek. zabpehely
  • 2 tojás
  • egy kis fej hagyma
  • kb. 10- dkg reszelt parmezán sajt
  • pici olívaolaj
Elsőként megfőzzük a brokkolit rózsáira szedve, sós vízben. Leöntjük róla a vizet és kihűtjük. Megpirítjuk a magokat, felaprítjuk a hagymát és minden hozzávalót alaposan összekeverünk. Kevés olívaolajon sütjük a pici halmokat: egy kanál segítségével formázunk pogácsaféléket, lenyomkodjuk, megvárjuk, amíg megsül és csak akkor fordítjuk meg óvatosan, különben könnyen széteshet. Tálalásnál bármilyen kedvelt szósz, mártás szuper lehet hozzá, de akár egy jó hamburger buciba pakolva, cheddar sajttal, salátával remek vegetáriánus burger is készülhet belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció