Zabpelyhes brokkolifasírt

Zöld harapnivaló pirított magokkal

Zabpelyhes brokkolifasírt recept

Egy ideje árválkodott már a hűtőben egy fej brokkoli, mert valahogy nem kaptam ihletet, mit készítsek belőle. Aztán bevillant, hogy milyen szuper lenne valami snack-féle finomságot sütni belőle, ami egészséges, de még a férjemnek is ízlik annak ellenére, hogy brokkoliról van szó.  Így esett a választás a brokkolifasírtra, amit fokhagymás-sajtos mártogatóssal falatoztunk.

Zabpelyhes brokkolifasírt recept

Magos brokkolifasírt hozzávalói:

  • 1 fej brokkoli
  • egy-egy marék tökmag, szezámmag és napraforgómag megpirítva
  • kb. 6 ek. zabpehely
  • 2 tojás
  • egy kis fej hagyma
  • kb. 10- dkg reszelt parmezán sajt
  • pici olívaolaj

Brokkolifasírt elkészítése:

  1. Elsőként megfőzzük a brokkolit rózsáira szedve, sós vízben.
  2. Leöntjük róla a vizet és kihűtjük.
  3. Megpirítjuk a magokat, felaprítjuk a hagymát és minden hozzávalót alaposan összekeverünk.
  4. Kevés olívaolajon sütjük a pici halmokat: egy kanál segítségével formázunk pogácsaféléket, lenyomkodjuk, megvárjuk, amíg megsül és csak akkor fordítjuk meg óvatosan, különben könnyen széteshet.
  5. Tálalásnál bármilyen kedvelt szósz, mártás szuper lehet hozzá, de akár egy jó hamburger buciba pakolva, cheddar sajttal, salátával remek vegetáriánus burger is készülhet belőle.

Zabpelyhes brokkolifasírt képek

Ha tetszett a fenti Zabpelyhes brokkolifasírt recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló vega recepteket is: Póréhagymás csicsóka tócsni recept, Sajtos, paradicsomos sült padlizsán recept, Vega quesadilla recept.

További receptötletek a hozzávalókból: brokkoli, napraforgómag, parmezán sajt, szezámmag, tökmag, zabpehely. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: borkorcsolya, vegetáriánus, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Zabpelyhes brokkolifasírt recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató