2020. június 18., csütörtök

Epres, túrós pite

Lassan beköszönt a last minute időszak az eperszezonban: használjuk ki az utolsó finom, zamatos eperszemeket és egy ultrakönnyű, túrós, kevert tésztás pitével búcsúztassuk a szamócákat. A túró és eper páros akár nyersen pohárkrémként, sütés nélküli sajttortaként, de sütve is szuper kombináció. Nagy kedvenceim azok a pite receptek, amikhez nem kell külön krémet, tésztát készíteni, hanem mindent egyszerre dolgozunk össze és az egészet beleborítjuk a pite formába, majd készre sütjük. Ennél a piténél pontosan ez történik.


Hozzávalók egy 28 cm-es pitéhez:
  • 3 tojás
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 cs. vanília cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg porcukor
  • 17,5 dkg natúr joghurt
  • 25 dkg túró áttörve
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 50 dkg friss eper
Epres, túrós pite készítés:
  1. A tojást a puha vajjal, cukrokkal habosra kikeverjük egy turmixgép segítségével.
  2. A túrót egy villával áttörjük, ráreszeljük a citromhéjat és összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a túrót és a joghurtot a tesztához, összedolgozzuk, majd beletesszük a lisztet a sütőporral.
  4. Beleöntjük a szilikonos sütőpapírral bélelt pite formába és gazdagon kidíszítjük az ízlés szerint feldarabolt eperszemekkel.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük légkeveréssel, kb. 25-30 percig (tűpróbáig).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció