Epres, túrós pite

Könnyű, kevert sütemény eper szemekkel felvidítva

Epres, túrós pite recept

Lassan beköszönt a last minute időszak az eperszezonban: használjuk ki az utolsó finom, zamatos eperszemeket és egy ultrakönnyű, túrós, kevert tésztás pitével búcsúztassuk a szamócákat. A túró és eper páros akár nyersen pohárkrémként, sütés nélküli sajttortaként, de sütve is szuper kombináció. Nagy kedvenceim azok a pite receptek, amikhez nem kell külön krémet, tésztát készíteni, hanem mindent egyszerre dolgozunk össze és az egészet beleborítjuk a pite formába, majd készre sütjük. Ennél a piténél pontosan ez történik.

Epre, túrós pite recept

Hozzávalók egy 28 cm-es pitéhez:

  • 3 tojás
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 cs. vanília cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg porcukor
  • 17,5 dkg natúr joghurt
  • 25 dkg túró áttörve
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 50 dkg friss eper

Epres, túrós pite készítés:

  1. A tojást a puha vajjal, cukrokkal habosra kikeverjük egy turmixgép segítségével.
  2. A túrót egy villával áttörjük, ráreszeljük a citromhéjat és összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a túrót és a joghurtot a tésztához, összedolgozzuk, majd beletesszük a lisztet a sütőporral.
  4. Beleöntjük a szilikonos sütőpapírral bélelt pite formába és gazdagon kidíszítjük az ízlés szerint feldarabolt eperszemekkel.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük légkeveréssel, kb. 25-30 percig (tűpróbáig).
     

Epres, túrós pite képek

Ha tetszett a fenti Epres, túrós pite recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló pite recepteket is: Vaníliapudingos, almás morzsapite recept, Szilvás cobbler recept, Cukkinis, leveles tésztás pite recept.

További receptötletek a hozzávalókból: citrom, eper, finomliszt, joghurt, túró. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, eperszezon, gyümölcsös, könnyen elkészíthető, pite, torta.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Epres, túrós pite recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató