Lassan beköszönt a last minute időszak az eperszezonban: használjuk ki az utolsó finom, zamatos eperszemeket és egy ultrakönnyű, túrós, kevert tésztás pitével búcsúztassuk a szamócákat. A túró és eper páros akár nyersen pohárkrémként, sütés nélküli sajttortaként, de sütve is szuper kombináció. Nagy kedvenceim azok a pite receptek, amikhez nem kell külön krémet, tésztát készíteni, hanem mindent egyszerre dolgozunk össze és az egészet beleborítjuk a pite formába, majd készre sütjük. Ennél a piténél pontosan ez történik.
Epre, túrós pite recept
Hozzávalók egy 28 cm-es pitéhez:
- 3 tojás
- 10 dkg puha vaj
- 1 cs. vanília cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg porcukor
- 17,5 dkg natúr joghurt
- 25 dkg túró áttörve
- 30 dkg finomliszt
- 1 cs. sütőpor
- 50 dkg friss eper
Epres, túrós pite készítés:
- A tojást a puha vajjal, cukrokkal habosra kikeverjük egy turmixgép segítségével.
- A túrót egy villával áttörjük, ráreszeljük a citromhéjat és összekeverjük.
- Hozzáadjuk a túrót és a joghurtot a tésztához, összedolgozzuk, majd beletesszük a lisztet a sütőporral.
- Beleöntjük a szilikonos sütőpapírral bélelt pite formába és gazdagon kidíszítjük az ízlés szerint feldarabolt eperszemekkel.
- 180 fokra előmelegített sütőben sütjük légkeveréssel, kb. 25-30 percig (tűpróbáig).