2020. június 4., csütörtök

Mustáros, petrezselymes édesburgonya főzelék

Hasonló főzeléket a klasszikus burgonyából szoktam készíteni Szatmári Feri ötlete nyomán, de most csavartam egyet a korábbi recepten és nagy kedvencemmel, az édesburgonyával is kipróbáltam. Szuper kombináció az édesburgonyát mustárral és petrezselyemmel ízesíteni, fantasztikus ez a három íz egyben egy selymes, krémes főzelékbe zárva.


Elkészítési idő: 20-30 perc

Hozzávalók kb. 2-3 személyre:
  • kb. 50-60 dkg édesburgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 púpos tk. mustár
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 3-4 ek. tejföl
  • 2 csapott ek. liszt
  • víz
Édesburgonya főzelék készítés lépésről lépésre:
1. Az apró darabokra vágott burgonyát feltesszük vízbe főni (kevesebbe, mint amennyi ellepné).
2. Amikor már megpuhult a burgonya, kb. a felét kivesszük és ehhez adjuk a tejfölt, mustárt, fokhagymát, petrezselymet, lisztet és botmixerrel pürésítjük.
3. Ezzel a habarással sűrítjük a főzeléket, majd alaposan megsózzuk, összekeverjük és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció