2020. június 1., hétfő

Túrós, epres brownie torta

Három fantasztikus süti alkotóelem találkozik ebben a csodaszép és ínycsiklandóan finom tortában, fogalmazhatnék úgy is, hogy nagyon csokis brownie extrákkal, tortává emelve. Önmagában a brownie sütés sem bonyolult, a krémet, gyümölcsréteget pedig sem főzni, sem sütni nem kell, így az alsó csokis tészta kihűtése után pillanatok alatt összeállítható ez a szépséges epertorta.



Brownie hozzávalói:

  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 100 g vaj
  • 100 g étcsokoládé
  • 120 g liszt
  • csipet só
  • 2 ek. kakaópor

Túrós, mascarponés krém hozzávalói:

  • 25 dkg túró (áttörni a cukorral, citromhéjjal)
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 1 zacskó dr. Oetker zselatin fix
  • 2 cs. vaníliacukor
  • 10 dkg porcukor

Epres réteghez:
  • 50 dkg eper
  • 2 piros tortazselé (zselatin)
  • víz
  • 1-2 ek. cukor
Epres torta elkészítése:
  1. A brownie-t érdemes jó pár órával korábban megsütni, hogy teljesen ki tudjon hűlni a torta összeállításáig. Összeolvasztjuk a csokit a vajjal vízgőz fölött vagy alacsony lángon, picit félretesszük hűlni.
  2. A cukrot a tojásokkal habosra turmixoljuk, hozzáadjuk a vajas csokit, lisztet, kakaóport, sót, összekeverjük és 26 cm-es átmérőjű tortaformában 170 fokon kb. 20 percig sütjük.
  3. Ha kihűlt a tészta, elkészíthetjük hozzá a krémet: a vaníliacukorral áttört túrót összekeverjük a mascarponéval, porcukorral, lereszeljük hozzá egy citrom héját és a zselatinfix porral alaposan összedolgozzuk.
  4. A brownie-t megkenjük a túrós, mascarponés krémmel és kidíszítjük egész eper darabokkal.
  5. A eper tetejére 2 zacskó piros tortazseléből a tasak leírása szerint zselatint készítünk és, amikor kezd dermedni, leöntjük vele gazdagon. Tegyük hűtőbe, majd tálalás előtt félórával vegyük ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció