Édesburgonyás marharagu tekercs

Mindig jó, ha kéznél van egy multifunkcionális, leveles tésztás recept

Édesburgonyás, cukkinis marharagu tekercs recept

A BBC GoodFood instagram oldalán láttam pár hónapja egy hasonló, marharagus leveles tészta tekercset és nagyon megtetszett az ötlet, hogy egy gazdag ragut töltsünk a tésztába, ami akár ebédre is kiváló tud lenni egy kis savanyú uborka társaságában. Az eredeti recepteben egy lencsés, babos töltelék készült, de az alapanyagokat átvariáltam aszerint, hogy mit találtam itthon és valahogy isteni kombinációt eredményezett ez a verzió. Vendégváró vacsiként, de akár laktató péksüteményként, tízóraiként is kiválóan megállja a helyét. Ráadásul a ragut akár egy nappal korábban is meg lehet főzni, így egyrészt nagyon jól összeállnak az ízek, másrészt innentől kezdve gyorsan elkészül a tekercs.

Édesburgonyás, cukkinis marharagu tekercs recept

Hozzávalók kb. 12 tekercshez:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 3 db kisebb sárgarépa
  • 2 db kisebb édesburgonya
  • 1 db cukkini
  • 1 db paradicsom
  • kevés olívaolaj (pár ek.)
  • 1-1 tk. oregánó és kakukkfű
  • só, bors
  • 3 tk. füstölt paprika
  • chili szósz ízlés szerint
  • kb. 1 dl zsíros tejszín
  • kb. 2 ek. worcestershire szósz
  • 50 dkg leveles tészta
  • 1 tojás
  • kevés szezámmag

Elkészítés:

  1. Néhány evőkanál olívaolajon fehéredésig pirítjuk a darált húst.
  2. Hozzáadjuk az apró (hasonló) darabokra vágott édesburgonyát, cukkinit, sárgarépát, és még mindig magas hőfokozaton, folyamatosan kevergetve sütjük néhány percig.
  3. Beledobjuk a cikkekre vágott paradicsomot, fűszerezzük, majd fedő alatt közepes lángon puhára főzzük.
  4. Amikor puhára főtt a husi és a zöldségek, hozzáöntünk egy kevés tejszínt, összemelegítjük és készen is volnánk a raguval.
  5. A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk és kb. 12*12 cm-es négyzeteket vágunk a tésztából. Az egyik felébe 1-2 teáskanálnyi ragut halmozunk és ráhajtjuk a tészta másik felét (úgy, hogy egy picit túl lógjon a husi kupacon, így picit alá is be tudjuk hajtani a tésztát), a széleit alaposan lenyomkodjuk, megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük (légkeveréssel), amíg szépen megnőnek a tekercsek és aranybarnára sülnek.

Édesburgonyás marharagu tekercs képek

Ha tetszett a fenti Édesburgonyás, cukkinis marharagu tekercs recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló pékáru recepteket is: Muffin buci recept, Zabpelyhes stangli recept, A legfinomabb kifli recept.

További receptötletek a hozzávalókból: cukkini, édesburgonya, leveles tészta, marha, paradicsom, sárgarépa. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: angol, borkorcsolya, előétel, húsétel, péksütemény, töltött.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Édesburgonyás, cukkinis marharagu tekercs recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató