Shakshouka recept

Annyira magával ragadott a nyári lecsó szezon, hogy szinte kéthetente másfajta lecsót főztem aszerint, hogy éppen milyen alapanyagokat találtam itthon. A shakshoukát már egy ideje kiszemeltem magamnak a konyhai kísérletezésekhez, így most végre megkóstolhattuk a magyar lecsó izraeli rokonát. Külcsínre hasonlít a miénkre, mégis meglepő, és pikáns ízeket hordoz magában, amellett, hogy nagyon design-osan lehet tálalni. Az elkészítése pedig kb. 15-20 percet vesz igénybe előkészületekkel együtt, így ez is egy remek home office ebéd vagy királyi reggeli tud lenni egy jófajta, friss kenyérrel.

Shakshouka recept

Hozzávalók kb. 2-3 személyre:

  • 2 db piros kápia paprika
  • 4 db húsos, érett, nagy paradicsom
  • 1 doboz hámozott paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés olívaolaj
  • 2-3 tojás
  • 1 marék petrezselyem
  • só, bors, római kömény, koriander, chili ízlés szerint
  • 1 csipet fahéj
  • édes piros paprika

Elkészítés:

  1. Olívaolajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, és amikor kész, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, pár másodpercig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a karikákra vágott kápia paprikát, a paradicsom gerezdeket és a hámozott paradicsomot.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, római köménnyel, őrölt vagy friss korianderrel, egy csipet fahéjjal és, ha szeretjük a csípőset, chilivel.
  4. Fedő alatt puhára, de még roppanósra hagyva főzzük meg a paprikát, paradicsomot.
  5. 2-3 kisebb mélyedést képezve a serpenyőben, beleütjük a tojásokat egyesével. Fedő alatt kb. 6-8 perc alatt készre sütjük (közepes hőfokon, ügyelve rá, hogy ne kapjon oda a serpenyő alsó tartalma).
  6. Serpenyőben tálaljuk, petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva és friss kenyérrel kínálva.

Shakshouka, ahogy én készítem képek

Ha tetszett a fenti Shakshouka recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló reggeli recepteket is: Kalácsos rántotta muffin recept, Spárgás frittata recept, Banános, mogyorós morzsasüti recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fokhagyma, hámozott paradicsom, kápia paprika, paradicsom, petrezselyem, tojás. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: egytálétel, főétel, gluténmentes, gyorsan elkészíthető, izraeli, laktózmentes, vegetáriánus, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

8 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 4.4

Shakshouka recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató