Pizzacsiga sörkorcsolyának

Megunhatatlan, függőséget okozó sós nasi

Pizzacsiga recept

Egyik régi nagy kedvenc házi, sós nasim, ami általában mindig sikert arat a vendégvárások során. Olyan nem nagyon volt még, hogy maradt a kosárban, mert pillanatok alatt felfalható, hiszen függőséget okoz. Olaszos ízvilág a végtelenségig variálható töltelékkel, ezért nagyon hálás alaprecept. 

Pizzacsiga recept

A pizzacsiga hozzávalói (nagy adag):

  • 80 dkg liszt,
  • 3/4 kocka élesztő,
  • 5 ek. olívaolaj,
  • 5 dl víz,
  • 2 tk. cukor, 
  • pici só,
  • 1 db hámozott paradicsom konzerv,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só, bazsalikom,
  • reszelt sajt (lehet füstölt is).

Pizzacsiga készítés lépésről-lépésre:

  1. Az élesztőt a cukros langyos vízben hagyjuk felfutni, majd utána a liszttel, olajjal és pici sóval alaposan összedolgozzuk, összegyúrjuk. Ha netán ragacsos lenne a tészta, akkor még adjunk hozzá annyi lisztet, amitől szépen összeáll az egész.
  2. 1-2 órát pihentessük, kelesszük a tésztát.
  3. Osszuk szét három részre és nyújtsuk ki vékony, hosszúkás (téglalapszerűre) formára, kenjük meg vékonyan a pizzaszósszal (ehhez pár csepp olívaolajon megfuttatjuk néhány pillanat alatt a fokhagymát, beleöntjük a paradicsomot és közepes hőfokon, fedő nélkül sűrűre főzzük, majd fűszerezzük sóval és jó sok bazsalikommal) és szórjuk meg reszelt sajttal. Ha szeretnénk itt még tunningolhatjuk a tölteléket sonkával, kolbásszal, zöldségekkel stb.
  4. Tekerjük fel a tésztát, majd egy éles kés segítségével vágjuk fel őket pici csigákra. A tekerésnél felül fejeződjön be a művelet, mert így könnyebb vágni a szeleteket, nem csúszik ki a töltelék. Olykor-olykor érdemes elmosni a kést, hogy jobban sikeredjenek a pizzacsigák.
  5. Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük meg magas hőfokozaton (180-200 fokon) a csigákat. Kb. 15 perc alatt el is készülnek, azért a tűpróbával ellenőrizzük az állagukat.

Pizzacsiga sörkorcsolyának képek

Ha tetszett a fenti Pizzacsiga recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló sós nasi recepteket is: Sonkakrémes kifli recept, Medvehagymás, túrós pogácsa recept, Sütőtökös, sajtos pogácsa recept.

További receptötletek a hozzávalókból: finomliszt, fokhagyma, friss élesztő, füstölt sajt, hámozott paradicsom. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: borkorcsolya, előétel, olasz, péksütemény, töltött.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Pizzacsiga recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Sütőtökös, sajtos pogácsa recept
sós nasi

Sütőtökös, sajtos pogácsa

Narancs színű pogik szuperpuha belsővel

Pizza gombóc mártogatós sajtszósszal recept
street food

Pizza gombóc mártogatós sajtszósszal

Ellenállhatatlan, házi sörkorcsolya a meccsnézéshez

Fahéja csiga krémsajttal recept
kelt tészta

Fahéjas csiga krémsajttal

Kelt tészta extrafahéjas, krémes kiadásban

Házi gnocchi recept
tészta

Házi gnocchi recept

Gnocchi alla sorrentina

Édesburgonyás, cukkinis marharagu tekercs recept
pékáru

Édesburgonyás marharagu tekercs

Mindig jó, ha kéznél van egy multifunkcionális, leveles tésztás recept

Fűszeres olasz grissini recept
sós nasi

Fűszeres olasz grissini

Ropikedvelők, sós szájúak, nasi receptet keresők figyelem

Pizza alaprecept
pizzaféle

Pizza alaprecept

Autentikus, olasz verzióban készült házi pizza

Sok magos tönkölykocka recept
fitt nasi

Sok magos tönkölykocka

Házi pékség tönkölybúzából

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató