"A bor ősszel édesült szerelem"

Borvacsora Lidl kiadásban

Lidl borvacsora

Ezzel a mottóval  rendezte meg nemrégiben a Lidl immár hagyományosnak számító borvacsoráját. A 3 éves rendezvénysorozatnak ez alkalommal a városligeti tó partján található Robinson étterem adott otthont. Örömmel elfogadtam a meghívást, hiszen még sosem jártam ebben az étteremben, és a finom borokat is egyre szívesebben kóstolgatom.

A korábbi hagyományokhoz híven idén is az új, Lidl-ben kapható francia borok kínálatába kóstolhattunk bele egy-egy finom fogás  és Kovács Antal sommelier kedvcsináló anekdotái kíséretében. Sokunkban felmerülhet a kérdés, hogy olyan borban gazdag országban, mint a miénk, miért ízlelgessünk francia borokat, amire Anti azt válaszolta, hogy tájékozódás céljából...Olyasmi ez, mint a falatozás: mindig izgalmas más kultúrák, országok jellegzetes ételeit megkóstolni, a francia bor is tud ehhez hasonló utazásra csábítani.

Jó hír a borkedvelőknek, hogy  az est sommelierje szerint idén kis hazánkban jó borév várható, noha az igazi bor minden évben más, hiszen a jó borász mindig tud az aktuális időszak kihívásaira reagálni, és abból kihozni a legfinomabb nedűt.

A francia borokhoz igazított vacsora menüsorából a kedvencem a zöldborsó pürés tőkehalfilé volt, a további beszámolóért és az est hangulatáról beszéljenek helyettem a fotók...

Oszd meg a cikket másokkal is!

Hozzászólások

Az értékeléshez és hozzászóláshoz belépés szükséges.

"A bor ősszel édesült szerelem" képek

Nézd meg ezeket a gasztrocikkeket is!

Az étel iskolája Széll Tamással Lidl szakácskönyv

Az étel iskolája Széll Tamással

Új, alapszakácskönyv a Lidl Konyhától

    Megint segít a séf, Lidl szakácskönyv

    Megint segít a séf

    Elérhető a Lidl konyha legújabb szakácskönyve

      Segít a séf, új Lidl szakácskönyv

      Szakácskönyv beszerzésre fel

      Segít a séf: megjelent a Lidl Konyha új receptgyűjteménye

        Márton napi főzősuli IKEA módra

        Márton napi főzősuli IKEA módra

        Liba napok svéd kiadásban

          Hazai ízutazás Mautner Zsófival és Széll Tamással

          Hazai ízutazás Mautner Zsófival és Széll Tamással

          Betyárjó falatozás a Lidl szakácskönyv bemutatóján

            A főzés mindenkié, Lidl szakácskönyv

            A főzés mindenkié

            Színvonalas Lidl Konyha szakácskönyv az ünnepekre

              Egy falat Róma

              Egy falat Róma

              Az olasz gasztronómia fővárosában jártunk

                Déli illatok az olasz Krizia étteremből

                Déli illatok az olasz Krizia étteremből

                Fergeteges autentikus olasz vacsoraest

                  Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

                  Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

                  Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

                  Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató