Ételek és évszakok

Elérhető a 8. Lidl szakácskönyv Széll Tamás receptjeivel

Ételek és évszakok Lidl szakácskönyv Széll Tamás receptjeivel

Ha sokat hallottad, hogy főzz szezonálisan, és legyél tudatos az évszaknak megfelelő zöldségek és gyümölcsök használatával, de néha bajban voltál, hogy pontosan mit is jelent ez a gyakorlatban, szerezd be a legújabb Lidl Konyha szakácskönyvet.

Az Ételek és évszakok Széll Tamással című könyv fókuszába idén a földközeli, könnyen elkészíthető, természetes receptek kerültek, az adott szezonra jellemző alapanyagokra, konyhatechnológiákra hangolva, melyekből nemcsak fenntarthatósági, hanem egészségügyi szempontból is érdemes inspirálódni, főzőcskézni. A szezonális étkezésnek megvan az az előnye, hogy azt használjuk alapanyagként, amit és amikor a természet magától ad, amellett, hogy a pénztárcánknak is kedvez.

Az új kötetben összesen 63 szezonális recept található meg, melyeket a négy évszaknak megfelelően dolgoztak fel a könyv készítői. Minden évszakhoz tartozik egy-egy olyan fejezet, ami a különböző mentes, vegán, bio, és vegetáriánus ételeket ismerteti. 
        
Egy kis ízelítő a szakácskönyv aktuális, téli fejezetéből:

  • Mirelit ételkészítési tippek, receptek: mireligyümölcs-leves, omlós quiche tészta, rakott zöldbab,
  • Disznótoros: házi sültkolbász, véres és májas hurka, Tamás fél toros káposzta
  • Lakoma: téli gyömbéres-fűszeres puncskoktél, kocsonya, pontyfilé Gundel-módra, rozmaringos-grapefruitos Aperol spritz
  • Gluténmentes: langyos édesburgonya-saláta,sütőtökkrémleves
  • Téli borajánló
  • Dietetikai leckék: A kamra kincsei

Az évszakos recepteken és konyhai fortélyokon túl találhatunk a könyvben Michelin-csillagos séftippeket is Széll Tamásnak köszönhetően. Például megtudhatjuk, hogyan tároljuk és hűtsük helyesen a húsokat, hogyan érdemes azokat sózni, és hogy tudnak frissek maradni.

Az ajándék szakácskönyv akció részletei a Lidl Konyha oldalán találhatók.

Oszd meg a cikket másokkal is!

Hozzászólások

Az értékeléshez és hozzászóláshoz belépés szükséges.

Ételek és évszakok képek

Nézd meg ezeket a gasztrocikkeket is!

Megint segít a séf, Lidl szakácskönyv

Megint segít a séf

Elérhető a Lidl konyha legújabb szakácskönyve

    Segít a séf, új Lidl szakácskönyv

    Szakácskönyv beszerzésre fel

    Segít a séf: megjelent a Lidl Konyha új receptgyűjteménye

      Márton napi főzősuli IKEA módra

      Márton napi főzősuli IKEA módra

      Liba napok svéd kiadásban

        Hazai ízutazás Mautner Zsófival és Széll Tamással

        Hazai ízutazás Mautner Zsófival és Széll Tamással

        Betyárjó falatozás a Lidl szakácskönyv bemutatóján

          A főzés mindenkié, Lidl szakácskönyv

          A főzés mindenkié

          Színvonalas Lidl Konyha szakácskönyv az ünnepekre

            Egy falat Róma

            Egy falat Róma

            Az olasz gasztronómia fővárosában jártunk

              Lidl borvacsora

              "A bor ősszel édesült szerelem"

              Borvacsora Lidl kiadásban

                Déli illatok az olasz Krizia étteremből

                Déli illatok az olasz Krizia étteremből

                Fergeteges autentikus olasz vacsoraest

                  Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

                  Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

                  Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

                  Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató