Gondoltál már a sárgadinnyére másként, mint édesség? Nagymamáink friss kenyérrel falatozták a sárgadinnye szeleteket, ahonnan már csak egy apró lépés a sós-édes ízek vonalán a fantasztikus, olasz finomság, a prosciutto e melone, azaz sonkás sárgadinnye. Bevallom, az én barátságom is akkor kezdődött a sárgadinnyével, amikor Toszkánában megkóstoltam a prosciutto crudoval átkötött dinnye falatkát. Egy egészen új dimenzióba helyezte a sárgadinnye világát. Ez a receptúra inspirált arra, hogy egy friss, nyári salátában visszaköszönjön ez a fantasztikus összhatás, megspékelve egy kis camembert sajttal, és friss rukkolával. Mennyei önmagában, és köretként is. Pillanatok alatt elkészülő, designos kis finomság.
Sonkás sárgadinnye saláta recept
Hozzávalók kb. 4 személyre:
- 1/2 db sárgadinnye,
- 1 kis zacskó rukkola,
- 1/2 fej jégsaláta,
- 15 dkg füstölt sonka,
- 1 kis darab natúr camembert sajt,
- friss bazsalikom levelek,
- pár ek. olívaolaj,
- fél citrom leve.
Elkészítés:
- A rukkolát és az apró levelekre tépkedett jégsalátát összekeverjük néhány friss bazsalikom levéllel, összeforgatjuk a citromlével, és olívaolajjal.
- Erre dobjuk rá a kis darabokra vágott camembert sajtot, sárgadinnyét, és sonka falatokat.
- Lágyan összekeverjük, és tálaljuk is.
A recept elkészítését a Közért+ támogatta, ahonnan minden alapanyag beszerezhető a salátához.