Sült fokhagymás sárgaborsó főzelék

A sült kolbász érintésével

Sült fokhagymás sárgaborsó főzelék recept

A sült fokhagymás sárgaborsó főzelék klasszikus fogás, egy icipici csavarral, lisztmentesen elkészítve. Már egy jó ideje alkalmazom a főzelékeknél az önmagával sűrítés, gluténmentes módszerét, és általában ezen a ponton mindig szeretem kiegészíteni a pürésítést valamilyen plusz fűszerrel, alapanyaggal. Kolbászt sütöttem feltétként a főzelékhez, ezért az jutott eszembe, hogy a tepsibe teszek jó néhány fokhagyma gerezdet is héjastól, amiknek a belsejét hozzáadom a főzelék sűrítésekor a püréhez. A kolbászzsírban sült fokhagyma íze fantasztikusan belesimult a főzelékbe, és tökéletesen kiegészítette a sült kolbász ízét. Ha szereted a magyaros, hagyományos ízeket, ez a sárgaborsó főzelék biztosan ízleni fog.

Sült fokhagymás sárgaborsó főzelék recept

Hozzávalók két személyre:

  • kb. 25 dkg sárgaborsó,
  • 8-10 gerezd héjas fokhagyma (kb. 1 fej),
  • só, bors,
  • 1 babérlevél.

Elkészítés:

  1. Ha sült kolbászt készítünk hozzá, dobjuk mellé a fokhagyma gerezdeket vagy egy egész fokhagymát héjastól. Ha nem sütünk hozzá kolbászt, akkor alufóliába csomagoljuk a fokhagymát és 180 fokon süssük kb. 20 percig, majd nyomkodjuk ki a héjából a mennyei illatú fokhagymabelsőt.
  2. A sárgaborsót mossuk meg és áztassuk vízbe főzés előtt pár órával, vagy akár előző éjszaka. Friss vízzel öntsük fel és alacsony hőfokon főzzük, amíg meg nem puhul. (Annyi vizet öntsünk rá, amennyi pont ellepi.)
  3. Sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele 1-2 egész babérlevelet.
  4. Ha megfőtt a borsó, vegyük ki a babérlevelet. Kb. a főzelék felét tegyük félre, adjuk hozzá a fokhagyma belsejét, pár csepp sült kolbászzsírt és pürésítsük botmixerrel. Tegyük vissza a többi borsószemhez, keverjük össze és már kész is volnánk.

Sült fokhagymás sárgaborsó főzelék képek

Ha tetszett a fenti Sült fokhagymás sárgaborsó főzelék recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló főzelék recepteket is: Céklás édesburgonya főzelék recept, Korianderes vöröslencse főzelék recept, Mustáros édesburgonya főzelék recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fokhagyma, sárgaborsó. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, főzelék, gluténmentes, könnyen elkészíthető, magyar.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Sült fokhagymás sárgaborsó főzelék recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató