Több mint egy szakácskönyv

Megjelent Wossala Rozina Konyhakönyve

Wossala Rozina: Konyhakönyv

Rajongok a szép és "főzés-tudatosan" átgondolt, életszerű szakácskönyvekért. Így örömmel fogadtam el a meghívást Wossala Rozina könyvbemutatójára, ahol az elsők között vehettem kézbe a már megjelenésébén is nagyon derűs Konyhakönyvet.

Hiánypótló, gasztro-szemléletformáló, az otthoni főzési kultúra és "rendszer" kialakításában mankót nyújtó könyvet adott ki Wossala Rozina Konyhakönyv címmel. Ahogy azt a címe is fémjelzi, túlmutat egy hagyományos értelemben vett, recepteket tömörítő szakácskönyv koncepcióján, annál sokkal személyesebbre és praktikusabbra sikerült. 

„Gondolkodjunk el egy pillanatra. A házibulik miért mindig a konyhában alakulnak ki? Szerintem nem a hűtőben lapuló hideg sör miatt, bár az is elengedhetetlen kelléke egy jó bulinak. Sokkal inkább, mert itt kerülünk legközelebb ahhoz az ősi érzéshez, amit a barlangban a tűz melege körül éltünk át. Hiszem, hogy a konyhánkkal ápolt kapcsolatunk nagyban befolyásolja életminőségünket. Ha megtanulunk vele bánni, nem csak egészségesebb, stabilabb és szociálisabb életet fogunk élni, jó eséllyel nőni fog az önbizalmunk, boldogabbak is leszünk. Ez nem egy szokványos szakácskönyv! Annál sokkal több!” (Idézet Wossala Rozina Konyhakönyvéből)

Hangulatos fotók, kedves grafika, könnyen olvasható, értelmezhető recept leírások (130 recepttel), és a könyv születését illusztráló werk fotók is fellelhetők a könyvben. Alapanyag-lelőhelyenként, alapanyagonként, módszerenként és ételtípusonként találjuk meg a sorvezető jótanácsokat, inspiráló gondolatokat és a bevált, sok esetben olyan alaprecepteket, amiket aztán a saját ízlésünk és kreatvitásunk alapján tudunk tovább gondolni. 

Spoilerként annyit elárulhatok, hogy az indiai ghee vaj elkészítési technikájától a ropogós tükörtojáson át, egészen a konfitálásig találunk benne kiváló sorvezetőket a tökéletes konyhai zsonglőrködéshez. Sőt olyan különlegességeket sem lesz már ördöngösség elkészíteni otthon, mint a balzsamos báránycsülök, chai masala, banánfagyi, vagy a franciák híres lepénye, a quiche.

A könyv egyik legmenőbb része szerintem az, ahogy a receptek alatti QR-kódból Rozinát előcsalogathatjuk, mint dzsinnt a palackjából egy-egy mini YouTube videó formájában, ahol extra tippeket és trükköket mutat be nekünk. A Boook könyvkiadó oldalán kedvezményesen be lehet szerezni a Konyhakönyvet.
 

Oszd meg a cikket másokkal is!

Hozzászólások

Az értékeléshez és hozzászóláshoz belépés szükséges.

Több mint egy szakácskönyv képek

Nézd meg ezeket a gasztrocikkeket is!

Megint segít a séf, Lidl szakácskönyv

Megint segít a séf

Elérhető a Lidl konyha legújabb szakácskönyve

    Segít a séf, új Lidl szakácskönyv

    Szakácskönyv beszerzésre fel

    Segít a séf: megjelent a Lidl Konyha új receptgyűjteménye

      Márton napi főzősuli IKEA módra

      Márton napi főzősuli IKEA módra

      Liba napok svéd kiadásban

        Hazai ízutazás Mautner Zsófival és Széll Tamással

        Hazai ízutazás Mautner Zsófival és Széll Tamással

        Betyárjó falatozás a Lidl szakácskönyv bemutatóján

          A főzés mindenkié, Lidl szakácskönyv

          A főzés mindenkié

          Színvonalas Lidl Konyha szakácskönyv az ünnepekre

            Egy falat Róma

            Egy falat Róma

            Az olasz gasztronómia fővárosában jártunk

              Lidl borvacsora

              "A bor ősszel édesült szerelem"

              Borvacsora Lidl kiadásban

                Déli illatok az olasz Krizia étteremből

                Déli illatok az olasz Krizia étteremből

                Fergeteges autentikus olasz vacsoraest

                  Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

                  Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

                  Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

                  Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató