Fokhagymával tűzdelt, sült pulykacomb

Temérdek fokhagyma és egy napos pácolás a titka ennek a finom pulykának

Fokhagymával tűzdelt, sült pulykacomb recept

Sok, sőt még annál is több fokhagymával, mustárral, finom illatú fűszerekkel és legalább egy napig érlelve, a bőrét jó ropogósra sütve. Egy finom omlós pulykacomb nemcsak a karácsonyi ünnepi asztalon mutat jól, igazán megérdemeljük a dolgos hétköznapokban is, hiszen ünneplésre mindig találhatunk okot, jó örülni az apróságoknak is... Ez a mostani egy egészen egyszerű ötlet, valószínűleg sokan sütik hasonlóan a pulykacombot, mégis fontosnak tartottam itt megosztani, hiszen minden nagy kedvencem receptje fellelhető itt, szóval ez sem hiányozhat az online receptgyűjteményemből.

Fokhagymával tűzdelt, sült pulykacomb recept

Hozzávalók:

  • 2 közepes, vagy kisebb darab csontos pulykacomb,
  • 1-2 evőkanál mustár,
  • legalább 10-12 gerezd fokhagyma,
  • olívaolaj,
  • fűszerek: só, bors, oregánó, kakukkfű, pirospaprika, cayenne bors,
  • őrölt római kömény, őrölt mustármag,
  • 1-2 dl víz

Elkészítés:

  1. Sem az előkészítése, sem az elkészítése nem igényel sok időt: alapos mosás után jól besózzuk és megfűszerezzük a húst mindenhol, érdemes jól bedörzsölni, majd nagyon sok helyen éles késsel beleszúrunk lukakat, ahova a fokhagyma darabkákat rejtjük el.
  2. Tényleg nem szabad fukarkodni a fokhagymával, hiszen annyira finom a sült hús, amikor itt-ott előbukkan a benne sült hagyma.
  3. Ezután jól megkenjük mustárral, nyakon öntjük olívaolajjal és fedett edényben legalább egy napig érleljük.
  4. A sütéshez a tepsibe vagy kerámiatálba a hús alá öntünk 1-2 dl vizet, majd tetővel vagy alufóliával lefedve sütjük kb. másfél órán keresztül légkeveréssel, 170-180 fokon.
  5. Ekkor ellenőrizzük a puhaságát, majd, ha könnyen átszalad a kés a húson, levesszük a fóliát és megpirítjuk a hús tetejét. Köretnek pirított, paprikás burgonyát és vörösboros, párolt lilakáposztát ajánlanék. 
     

Fokhagymával tűzdelt, sült pulykacomb képek

Ha tetszett a fenti Fokhagymával tűzdelt, sült pulykacomb recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló sült hús recepteket is: Lassan sült libacomb káposztás dödöllével recept, Lassan sült tarja recept, Citromos csirkemell sült édesburgonya pürével recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fokhagyma, mustár, pulyka. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, húsétel, karácsonyi, könnyen elkészíthető, magyar.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Fokhagymával tűzdelt, sült pulykacomb recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Konfitált kacsacomb recept
sült hús

Konfitált kacsacomb karácsonyra

A világ legfinomabb, legomlósabb kacsacomb receptje

Harcsapaprikás túrós csuszával recept
halétel

Harcsapaprikás tepsis túrós csuszával

Fantasztikusan finom fogás a magyar konyha ízeivel

Kapros mustárszószban sült csirke recept
ragu

Kapros mustárszószban sült csirke

Új kedvenc alapanyagom, a kapros mustárszósz

Tepsis lazac recept
halétel

Tepsis lazac fehérborral és citrommal

Nemcsak az ízéért, hanem a lazac színéért is rajongok

Olasz töltött csirkemell recept
töltött hús

Olasz töltött csirkemell

Különleges, de mégis egyszerűen az asztalra varázsolható ételt keresel?

Házi hamburger recept
szendvics

Házi hamburger

Kézműves hamburger egyenesen a grillrácsról

Grillezett busafilé recept
halétel

Grillezett busafilé fokhagymával

Egy halfajta, aminek kifejezetten jól áll a fokhagyma

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató