Friss őszibarack, túró és tejszín: ezek a finomságok határozzák meg ezt a nagyon könnyed, nyár ízű muffint. Ha szereted a gyümölcsös sütik, ez a recep nagy kedvenced lehet, és bátran variálhatod más friss gyümölcsökkel, pl. málnával, meggyel, vagy éppen szederrel.
Barackos, túrós muffin recept
Hozzávalók 28 muffinhoz:
- 2 tojás,
- 20 dkg cukor (aki nagyon édes szájú bátran tehet bele akár 25-30-at is),
- 2 cs. vaníliacukor,
- 20 dkg puha vaj,
- 25 dkg túró,
- 2 dl habtejszín,
- csipet só,
- 40 dkg liszt,
- 1 cs. sütőpor,
- vaníliaaroma,
- 3 db őszibarack,
- ici-pici tej (1 löttyintésnyi).
Elkészítés:
- A tojást a cukorral és a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, tejszínt, csipet sót, vaníliaaromát és alaposan eldolgozzuk. Végül a lisztet a sütőporral, és a darabolt barackot is hozzáadjuk a masszához.
- A muffinokat előmelegített sütőben magas hőfokozaton sütjük kb. 20-25 percig, tűpróbáig, finom illatáramlásig és amikor már picit aranylik a tetejük. Az adagolásnál én kb. 2 evőkanálnyi masszát tettem a muffin papírkosárkákba, de ízlés kérdése, mert én pl. szeretem, ha kitölti a muffin a kosárkát.