Könnyed, szaftos, lágyan hagymás, friss és különösen addiktív a citrommal bolondított, házi tepertőkrém ízvilága. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én kifejezetten kívánom a téli hidegben a kicsit zsírosabb finomságokat, mint amilyen ez a továbbfejlesztett tepertőkrém, vagy a kacsazsíros, lilahagyma lekváros kenyér. Ha eddig csak a bolti verziót próbáltad belőle, akkor biztosan rabul ejt ez a recept, mert pillanatok alatt, szuperegyszerűen elkészül.
Citromos tepertőkrém recept
Hozzávalók:
- 35 dkg mangalica tepertő,
- 3 szál zöldhagyma,
- 1-2 ek. puha (szobahőmérsékletű) vaj,
- 2 tk. mustár,
- só, bors ízlés szerint,
- 1 csipet csípős paprika,
- 1 tk. őrölt füstölt paprika,
- 1/4 citrom friss leve, kevés reszelt citromhéj.
Elkészítés:
- A tepertőt, pár darabba vágott hagymát, vajat, mustárt késes aprítógéppel vagy botmixerrel leturmixoljuk, majd a fűszerekkel, és citrommal ízesítve, jól összedolgozzuk.
- Tálalás előtt érdemes pár órát a hűtőben pihentetni, hogy jobban összeérhessenek az ízek.