Toszkán csirkemájas

Crostini neri

Toszkán csirkemájas recept

Elképzelhetetlenül finom aromák, lágyság, és ízharmónia jelenik meg ebben a fantasztikus, olasz májkrémben. Abszolút kedvencem lett a csirkemájasok, és előételek kategóriájában. Az egyik legsűrűbben forgatott, olasz szakácskönyvem, a toszkán gasztrocsodákat összegyűjtő Napsütötte szakácskönyv receptje alapján készítettem el. Bár több, "nem hétköznapi" alapanyagra van szükség hozzá, de abszolút megéri a beszerzést, mert az összhatás valami frenetikus, igazi gasztroélmény lesz.

Toszkán csirkemájas recept

Hozzávalók kb. 4-6 személyre:

  • pár ek. olívaolaj,
  • 1 fej kisebb vöröshagyma,
  • 1 db kisebb vagy 1/2 répa,
  • 2 szál petrezselyem,
  • 1/2 szál zellerszár,
  • 3 db pici sózott szardella,
  • 1/2 kg csirkemáj,
  • 1 dl száraz vörösbor: Nagygombos Barta Anna Három Hordó 2018
  • 2 ek. balzsamecet,
  • 1 kk. őrölt zsálya,
  • 3-4 levélke rozmaring,
  • 1 ek. sós kapribogyó,
  • só, bors.

Elkészítés:

  1. Elsőként a májas alapját biztosító soffrittot készítjük el: a hagymát, répát, petrezselymet, és zellerszárat késsel vagy aprítógéppel egészen picire szeleteljük fel.
    Soffritto előkészítése
  2. Pár csepp olívaolajon megdinszteljük a zöldségeket kb. 5-7 perc alatt, hozzádobjuk a szardellát, és pár percig együtt pirítjuk.
    Soffritto pirítása szardellával
  3. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt májat és kb. 8-10 percig pirítjuk (a második felében fedő alatt).
    Csirkemáj hozzáadása
  4. Beleöntjük a vörösbort, balzsamecetet és közepes hőfokon, kb. 5-10 percig, fedő nélkül főzzük. Fűszerezzük (a sóval a kapri miatt óvatosan bánjunk), és hozzáadjuk az átmosott kapribogyót is.
    Vörösbor, balzsamecet és fűszerek hozzáadása
  5. Botmixerrel pürésítjük, és még langyosan vagy hidegen tálaljuk egy-egy, átpirított, bagett szeleten.

Toszkán csirkemájas képek

Ha tetszett a fenti Toszkán csirkemájas recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló előétel recepteket is: Liba rilett recept, Citromos tepertőkrém recept, Rozmaringos, sült fokhagymakrém recept.

További receptötletek a hozzávalókból: balzsamecet, csirkemáj, kapribogyó, sárgarépa, szardella, vörösbor, vöröshagyma. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: előétel, gluténmentes, karácsonyi, olasz, pástétom.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Toszkán csirkemájas recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató