Azt hiszem ebben a forróságban az egyik legjobb döntés ebédre vagy vacsorára egy könnyű, de mégis laktató, ízletes saláta. Portugáliában számos verzióját kóstoltam a csicseriborsós salátáknak, így a hétköznapokban felidézve a kellemes élményeket, elkészítettem valami hasonlót. A legegyszerűbb, leggyorsabb és legkevésbé lakást melegítő megoldás, ha konzerv csicseriborsót veszünk. Természetesen frissen főzött borsóból is nagyon finom lehet a végeredmény.
Csicseriborsó saláta recept
Hozzávalók:
- 1 konzerv, lecsöpögtetett csicseriborsó,
- 1 kis fej lilahagyma apróra vágva,
- 3-4 paradicsom/koktélparadicso felkockázva,
- 1 csokor friss, aprított petrezselyem,
- 1 gerezd reszelt fokhagyma,
- ízlés szerint 1-1 ek. balzsamecet és olívaolaj,
- pár csepp frissen facsart citrom leve,
- só, bors (lehetne bonyolítani még egy kis tonhallal, chilivel is)
Elkészítés:
Az elkészítése pedig, mint minden salátánál, végtelenül egyszerű: mindent pikk-pakk felaprítunk picire, beízesítjük, állni hagyjuk legalább egy órácskát és már tálaljuk is. Laktató önmagában, de grillezett sajt, hal, vagy hús mellé is ideális.